ادغام آزمایشی خدمات طب ایرانی در نظام شبكه بهداشت و درمان

وزیر بهداشت: طب سنتی نباید در دست پلید خرافه، قربانی شود

وزیر بهداشت: طب سنتی نباید در دست پلید خرافه، قربانی شود به گزارش ال مور وزیر بهداشت با بیان ساماندهی و ادغام كارهای طب سنتی - ایرانی در نظام ارائه خدمات بهداشت و درمان كشور، اظهار داشت: طب ایرانی و سنتی ما نباید در دست پلید جهل و خرافه قربانی شود. علمای دانشگاه های ما باید به این عرصه ورود كرده و بتوانند آن ریشه های اصیل و ناب طب ایرانی و سنتی را زنده كنند.


به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در آیین افتتاح طرح پایلوت ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان در شهرستان اردکان، ضمن تبریک هفته دفاع مقدس، اظهار داشت: مردم ایران در سراسر کشور توانستند با ایستادگی توانستند یکی از بزرگ ترین هجمه های تاریخ را در کشورمان رفع کرده و بدون نشستن بر سر هر میز مذاکره سانتی متری از این خاک را در دست دشمن رها نکنند. به همه شهدای دفاع مقدس درود می فرستم. همین طور به همه شهدای مدافع سلامت در سرتاسر سرزمین جمهوری اسلامی ایران درود می فرستم.
وی اضافه کرد: مدت ها بود که آرزوی من ادغام کارهای طب ایرانی- سنتی در نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور بعنوان یک حرکت بزرگ، عالمانه و حکیمانه و همین طور بعنوان اجرای یکی از دستورات مهم مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی نظام سلامت بود. امیدوارم خداوند به همه کسانی که در ایجاد نظام شبکه کمک کردند، عمر با عزت دهد و کسانیکه در میان ما نیستند، همنشینی با اولیا و انبیا را نصیب کند. یکی از عزیزانی که دراین زمینه مجاهدانه فعالیت کردند، دکتر ملک افضلی هستند.
نمکی افزود: زمانیکه صحبت از طب ایرانی و سنتی می نماییم، مجموعه نفیس و فاخری است که بعنوان یکی از زیربناهای مهم علمی و فرهنگی این سرزمین سال های سال در دانشگاه های دنیا تدریس شده است. چهره های بهادار ای مانند ابن سینا، رازی، جرجانی و... که در تاریخ این سرزمین و در عرصه جهانی درخشیدند، هیچ گاه از یاد دنیا نخواهد رفت.
وزیر بهداشت اظهار نمود: یکی از اهداف بزرگ مان در حوزه طب ایرانی و سنتی این است که به دانشجویان مان این مساله را بیاموزیم که وابسته به یکی از کهن ترین فرهنگ های جهان هستند. امروز یکی از اشکالات دانشجوی ما این است که خودش را به فرهنگ بیش از ۷۰۰۰ ساله علمی این مملکت مرتبط نمی داند. دانشجویان ما امروز نلسون و هاریسون را می شناسند، اما متاسفانه ابن سینا و بزرگان طب سنتی خودشان را نمی شناسند و این موجب می شود که ارتباط شان با سرزمین، خاک و وطن به تدریج سست شود.
نمکی اظهار داشت: بر این اساس نخستین گامی که باید در این راستا برداریم، آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با دیرینه عظیم فرهنگی و علمی این سرزمین است. دانشجوی ما باید ابن سینا را بشناسد. کسی که ۵۸ سال عمر کرد و صدها رساله نوشت و کتبش سال ها در دانشگاه های دنیا تدریس شد. دانشجوی امروز ما باید بداند که بجای اینکه طبیب بشود، باید حکیم تربیت شود و این کار اساتید دانشگاه های ماست. حافظ می فرماید "دردم نهفته به ز طبیبان مدعی/باشد که از خزانه غیبم دوا کنند" یا "تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد/وجود نازکت آزرده گزند مباد"، اما همین حافظ باردیگر می فرماید "مزاج دهر تبه شد در این بلا حافظ/کجاست فکر حکیمی و رای برهمنی". یعنی طبیب را از حکیم جدا کرده است. حکیم کسی است که هم طب می داند و هم تاریخ و حکمت و فلسفه. موجودی چند بعدی است که در رابطه با بیمار از همه هنرها کمک می گیرد.
وی افزود: جز در عرصه آموزش در این عرصه، در عرصه پژوهش هم در طب ایرانی و سنتی باید گام های بزرگی برداریم. ما باید طب ایرانی و سنتی مان را در قالب علم امروز آوریم تا دانشجوی امروز طب ما، آنرا بعنوان یک حرکت عالمانه بپذیرد. مردم ما فرق بین عوام فریبی و طب علمی را در حوزه طب ایرانی و سنتی تشخیص دهند. طب ایرانی و سنتی ما نباید در دست پلید جهل و خرافه قربانی شود. علمای دانشگاه های ما هستند که باید به این عرصه ورود کرده و بتوانند آن ریشه های اصیل و ناب طب ایرانی و سنتی ما را زنده کنند.
نمکی با اشاره به ادغام کارهای طب ایرانی و سنتی در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، اظهار داشت: ما هیچ زیرساختی مناسب تر از نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور برای ادغام فعالیت هایمان نداریم. حق نداریم کارهای موازی را در نظام ارائه خدمت طراحی نماییم. یکی از اقدامات زیبایی که می توان دنبال کرد و انجام شده، ادغام کارهای طب سنتی در نظام ارائه خدمات است که کاری بسیار زیبا است که امروز سامان یافت تا بتوانیم در نخستین سطح ارائه خدمات، در خانه بهداشت، پس از آن در مراکز بهداشتی و درمانی و بعد هم در بیمارستان ها آمیزه ای از طب مدرن و طب ایرانی و سنتی مان را در کنار یکدیگر داشته باشیم تا این ها بجای تقابل بتوانند به یکدیگر در اجرای درست این برنامه علمی کمک کنند. امیدوارم این آغازی باشد برای این کار بسیار بزرگ و تا آخر سال بتوانیم در کلیه سطوح ارائه خدمت ادغام طب سنتی و ایرانی را داشته باشیم.
وزیر بهداشت اشاره کرد: آرزویی که همیشه دنبال می کنم، راه اندازی دانشگاه طب سنتی و مکمل است. ما باید از طب سنتی و مکمل دنیا هم که امروز جایگاه بهادار ای را در نظام ارائه خدمت جهانی دارد، بهره بگیریم و آنرا بجای کارهای جزیره ای، در مجموعه ای به نام دانشگاه طب سنتی و مکمل را دنبال نماییم و تمام دانشمندان و محققین رشته های مختلف را دور یکدیگر جمع نماییم.




منبع:

1399/07/03
12:45:16
5.0 / 5
1626
تگهای خبر: آموزش , خدمات , درمان , زیبایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس