پاسداشت شهید جمهور با حضور هنرمندان؛

هنر در زمان آیت الله رئیسی سامان گرفت

هنر در زمان آیت الله رئیسی سامان گرفت ال مور: آیین تقدیر و یادبود شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی پس از ظهر امروز دوشنبه هفتم خرداد ماه با حضور برخی از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در تالار وحدت تهران اجرا شد.



به گزارش ال مور به نقل از مهر، مراسم نکوداشت سید شهیدان خدمت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه وی امروز دوشنبه هفتم خرداد ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی از هنرمندان، اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در تالار وحدت تهران برگزار گردید. محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمود اسلامی معاون توسعه منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرفرشاد مهدی پور معاون رسانه ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، مجید زین العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و هنرمندانی چون داریوش ارجمند، جعفر دهقان، محمد گلریز، محمود رضوی، مهدی جهانی، محمود رضوی، امید زندگانی محمود فرهنگ، وحید اسداللهی، محسن افشانی، ارسطو خوش رزم، حمید حرا، ابوالفضل همراه، رحیم شهریاری، حسین تبریزی، قادر آشنا، اسماعیل خلج، بهروز افخمی، محمدحسین ایمانی خوشخو، حمید ماهی صفت، محمد شیری، جهانگیر الماسی، منوچهر شاهسواری، قاسم رفعتی، حسین پرستار، منوچهر آذری، تاجبخش فناییان، سونیا پوریامین، داود گنجه ای، محمدعلی مرآتی، رشید وطن دوست، میلاد هارونی، کیانوش گرامی، عنایت بخشی، سید جواد طاهری، همایون رحیمیان، هادی ارزم، حسن بیادی، الیاس حضرتی، مهدی رمضانی، ایمان شمسایی، کامران همت پور، علی انسانی، انوش معظمی، حسین فرحبخش، عباس عظیمی، هوشنگ هیهاوند، سیدضیا هاشمی، حمید شاه آبادی، رضا مهدوی، محمد شالویی، محمد قدس، محسن ابراهیم زاده، جمال شورجه، حسن رونده و... همچون مهمانانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
در شروع این مراسم که اجرای آن بر عهده رسالت بوذری بود، بعد از قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط حامد شاکرنژاد کلیپی از حرم مطهر امام رضا (ع) و حضور شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی در حرم پخش گردید.
علی موسوی گرمارودی شاعر در شروع این برنامه ضمن عرض تسلیت بمناسبت شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی قطعه شعری با نام «مهربانی» با موضوع شهدای غزه و شهید رئیسی قرائت کرد.
هنر در زمان حیات شهید رئیسی سامان گرفت
اسماعیل آذر شاعر و مدرس زبان و ادبیات فارسی هم بعد از صحبت های موسوی گرمارودی ضمن ارائه خاطره ای کوتاه از توجه ویژه رئیس جمهور شهید در توجه به فرهنگ و ادبیات ایران زمین اظهار داشت: من دعا می کنم همه ما عاقبت بخیر شویم و امیدوارم روح شهید جمهور ما در بهشت برین سرشار از شکوه باشد.
محمدعلی رجبی دوانی مدرس دانشگاه و عضو پیوسته فرهنگستان هنر هم در تجلیل از مقام فرهنگی شهید جمهور بیان نمود: ما همه در این راه هستیم اما چگونگی حضور در آن مهم می باشد. من در این ایام بیشتر اخبار رسانه ها را دنبال کردیم و دیدم که مردم چه قدر خوب از رئیس جمهور شهید حرف می زدند. در این صحبت ها ۲ کلمه «رضا» و «صدق» را از زبان مردم برای توصیف شهید رییسی می شنیدم. شهید رئیسی برای خلق کار می کرد و این خدمت را جلوه ای از رضای خداوند می دید.
وی اضافه کرد: کسی که در مقام رضا قرار بگیرد جز رضای حق کاری نمی نماید. این جلوه ای است که مردم از شهید رئیسی می گفتند و چه خوب که این شهید بزرگوار در جوار حرم حضرت امام رضا (ع) آرام گرفته است. او انسانی بود که فقط رضای معبود را می خواست و من بعنوان عضوی از خانواده هنرهای تجسمی کشور فقط به ذکر چند نکته درباره ی این دولت بزرگوار می پردازم. به راستی که خدمات رئیس جمهور در حوزه هنر واقعا زیاد و پرارزش و در همه بدنه دولت هم جاری بود. یکی از بزرگ ترین کارهایی که شهید رئیسی انجام داد احیای شورای هنر در شورایعالی انقلاب فرهنگی بود که در دوران گذشته توجهی به آن نمی شد اما در ظرف این مدت کوتاه ۳۳ جلسه منظم برگزار شد و نتایج بسیار مهمی هم داد.

رجبی دوانی اظهار داشت: تصویب نظام استاد و شاگردی در زمینه فرهنگ و هنر در مقابله با سنت های غربی، توجه ویژه به طایفه هنرهای تجسمی در زمینه های مختلف و بازکردن مسیرهای پرارزش در این حوزه، تصویب سند موسیقی کشور که کسی به طرف آن نمی رفت، تدوین سندهای مهم زیربنایی در حوزه تئاتر و هنرهای تجسمی همچون اتفاقات خوب و موثری بود که در شورای هنر انجام گرفت و بهترین نتایج عملی را هم به همراه داشت. اما کار بسیار بزرگ دیگری که انجام شد، بحث شهر صنایع فرهنگی برای تبادلات فرهنگی بود. فروش محصولات فرهنگی هم یکی دیگر از اقدامات پرارزش عرصه هنر در زمان حیات رییس جمهور شهیدمان بود که کار بسیار بزرگی است و می توان از آن بعنوان دستاور ارزشمندی یاد کرد. به راستی می توان اظهار داشت که هنر در زمان حیات شهید رئیسی سامان گرفت. موضوعی که در این دولت به عالی ترین شکل انجام شد.
پس از صحبت های دوانی نماهنگی از آخرین دیدار سید شهیدان خدمت با هنرمندان برای حاضران در مراسم به نمایش درآمد.
رئیس جمهور قوام کشور را به توسعه علم و دانشگاه می دانست
نجفقلی حبیبی مدرس حوزه فلسفه هم در تجلیل از شهید آیت الله رئیسی از وی بعنوان یکی از مهم ترین افراد برای اعتلای فرهنگ و هنر و اندیشه ایرانی اسلامی یاد کرد و اظهار داشت: شهید از علاقه مندان ارتباط فرهنگ و دانشگاه بود. او قوام کشور را به توسعه علم و دانشگاه می دانست و بر این باور بود که جامعه با استادان و دانشجویان زنده است. شهید رئیسی روی این مورد اهتمام داشت که دانشگاه ها در عین داشتن یک فضای آرام و البته حضور سیاسی دانشجویان و دانشگاهیان، می توانند در ارتقای سطح علمی کشور و بخش صنعت نقش ایفا کنند.
وی اضافه کرد: امروز صنعت فضایی ما در کشور بسیار چشم گیر است و من بعنوان یک معلم بازنشسته از شهید رئیسی سپاسگزارم و امیدوارم ملت بزرگ ما این ذخیره ها را برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی کشور نگه دارند.
شاهین فرهت آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت هم در ادامه این مراسم اظهار نمود: من ۲ بار رییس جمهور را دیدم و برای من هر ۲ دیدار خاطره است. دفعه اول در مراسم افطاری ساختمان ریاست جمهوری بود که در آن مراسم پیرامون موسیقی علمی، موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی با رئیس جمهور صحبت کردم و خواستم که فرهنگستان هنر در حوزه های پژوهشی کمک نماید و او با فراغ بال این کار را انجام داد. دفعه دوم هم در دیدار هنرمندان مختلف با شهید رئیسی بود که باز هم از توسعه موسیقی علمی و موسیقی ایرانی صحبت کرد که واقعا برایم بهادار بود.
همایون همتی پژوهشگر و مدرس حوزه فلسفه و عرفان نیز در تجلیل از مقام فرهنگی رئیس جمهور شهید اظهار داشت: آیت الله رئیسی متعلق به همه ایران بود که نمی توان او را به جریان خاص سیاسی نسبت داد. نزدیک به ۳۰ سال دوستی با این شهید بزرگوار کار را برای من سخت کرده است و اصلا نمی توانم باور کنم که این شهید از میان ما رفته است.

شهید رئیسی همیشه پیگیر مسائل فرهنگی بود
وی اضافه کرد: آیت الله رئیسی از معدود روحانیانی بود که در جلسات مختلف خدمتش بودم و همیشه شاهد بودم که با انصاف تمام از آدم ها سخن می گفت. او دغدغه دانشگاه را داشت و همیشه در مقابل انتقاد و افکار مخالف گشودگی داشت و به من بارها می اظهار داشت که ما نمی توانیم به علت تدابیر امنیتی به میان مردم برویم پس شما به ما بگویید اشکال کار ما کجاست؟ او انسان متواضع و فروتنی بود که هیج گاه از او خشم ندیدم. او همیشه پیگیر مسائل فرهنگی بود و در دیدارهایی که با این شهید بزرگوار داشتم همیشه روی این موضوعات تمرکز ویژه ای داشت. شهید رئیسی ذهن ایده پردازی داشت که ما بین روحانیون کمتر فردی را می توانیم، پیدا نماییم از این جهت می توان او را شبیه شهید بهشتی توصیف کرد.
همتی افزود: شهید رئیسی خیلی به وضعیت فرهنگی کشور فکر می کرد و از بی تفاوتی بخشی از جریان ها در این حوزه ناراحت بود. او همیشه دنبال برنامه و طرح و سخنرانی برای معرفی درست و امروزی معارف اسلامی بود. دغدغه ای که من در کمتر کسی دیدم حتی آنها که در کسوت روحانیت هستند. او نشاط خاصی در خدمت رسانی داشت و شوق خدمتگزاری او را لحظه ای رها نمی کرد و اگر به حیات خود ادامه می داد شک ندارم کارهای بزرگی را در زمینه فرهنگ و هنر انجام می داد. او نیروی پرارزش و عالم دینی تاثیرگذاری بود که از جامعه ما گرفته شد. اما ناامید نیستیم چون سکان دار امروز نظام اسلامی با صلابت پابرجا می باشد.

این مدرس دانشگاه بیان نمود: شهید رئیسی یکی از با خلاق ترین روحانیون بود و به فور از طهارت نفس برخوردار بود. او همیشه روی خود کار می کرد تا از خود غافل نشود. شاید همین موضوع باشد که او را نسبت به دیگران متمایز می کند. وی دائما درحال ارتقا بود و با شادی و نشاط در زمینه ها حضور داشت. شهید رئیسی دشواری های زندگی را درک کرده بود و امیدوارم خداوند او را در اعلاءترین جای بهشت آرام گرداند. خواهش من از دانشگاهیان و اندیشمندان اینست که از این به پس از نقصان ها بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی حرف بزنند موضوعی که شهید رئیسی به آن توجه داشت.
گلعلی بابایی شاعر هم در بخش دیگری از برنامه که با اجرای یک قطعه موسیقایی با هنرمندی سید محسن حسینی همراه بود، اظهار داشت: هنوز برای من این خبر شوک عجیبی است و هنوز فکر می کنم اینهایی که می شنوم دروغ است. اما گویا باید بپذیریم که یک رییس جمهور مردمی از میان ما رفته است.
وی پس از صحبت های خود اطلاعیه ای از طرف برخی اهالی فرهنگ و ادبیات بمناسبت شهادت آیت الله رئیسی برای حاضران در برنامه قرائت کرد.
داریوش ارجمند بازیگر و رئیس هیات مدیره موسسه هنرمندان پیشکسوت هم در این مراسم اظهار داشت: رئیس جمهور سرزمین من فقط رئیس جمهور سرزمین من نبود، رییس جمهوری بود که خیلی از کشورها را با خود همراه کرد. به اعتقاد من او رییس جمهوری است که دیگر تکرار نمی گردد. چنین مردی واقعا کم پیدا می شود. او بزرگمردی بود که همه با عشق به او رای دادیم. امروز هم در هفتمین روز شهادت او آرزو می کنم خصلت ها، روش و شیوه وی در مردانی که زمام امور کشور را به عهده می گیرند، ادامه پیدا کند. من درباره ی یکی از مسائل ساده منتقد او بودم. وی در یک افطاری قول داد که کمکی به موسسه هنرمندان پیشکسوت داشته باشد و پس از یکی دو سال خبری نشد. در همین حین بود که بارها در برنامه های جشن تولد هنرمندان انتقادهای تندی را مطرح کردم که چرا این پول به موسسه هنرمندان پیشکسوت اختصاص پیدا نمی نماید.

وزارت ارشاد یک پدر دلسوز را از دست داد
وی اضافه کرد: گرچه رفقای رسانه ای و رفقای فضای «مزاجی» (مجازی) فکر می کردند که من این پول را از رییس جمهور گرفتم. در حالیکه این چنین نبود این پول برای هنرمندانی بود که متعلق به فرهنگ و هنر این سرزمین بودند و هستند. شهید رئیسی خلق محمدی داشت و در آخرین جلسه ای که داشتم به من گفت چرا دلخوری؟ و من هم دلیل دلخوری را گفتم. او هم وعده داد که پول بالاخره واریز می شود.
این بازیگر پیشکسوت افزود: من در فضای فرهنگی هنری کشور قدم زدم اما تا به امروز انسان دوست داشتنی که به عهد خود وفا کند، ندیده بودم و چه حیف که او زود از بین ما رفت و چه باشکوه و زیبا رفت. مردم ما هم شکوه بزرگی را در مراسم خاکسپاری او خلق کردند که کمتر می توان چنین رویدادی را جست و جو کرد. او همیشه عبای گلی داشت چون با وارستگی و خلوص به میان مردم زلزله زده و سیل زده می رفت. نگاهی که کمتر می توان در انسان دیگری جست و جو کرد. من امیدوارم در آینده هم مانند امروز شاهد چنین مراسمی باشیم و بتوانیم این چنین از نبودش سوگوار باشیم. شهید رئیسی مهربان بود و چنان با مردم سخن می اظهار داشت که همه حرف او را می فهمیدند. به جهت اینکه از مردم بود. او همیشه می اظهار داشت که من یتیمی را فقط ندیدم، من یتیمی را حس کردم.
ارجمند خاطرنشان کرد: این شهید در سازمان ملل با شجاعت عکس شهید سلیمانی را به تمام دنیا نشان داد و گفت این مرد سمبل مبارزه با تروریسم است. وی در اعتراض به قرآن سوزی در دنیا قرآن را در سازمان ملل نشان داد و گفت این کتاب خدا سوزاندنی نیست. رییس جمهور شهید ما همیشه بگونه ای صحبت می کرد که بسیاری از او آموختیم. ما از او بی نیازی آموختیم. ما از او یاد گرفتیم که متواضع باشیم و امیدوارم در هر سطحی که هستیم چنین آموزه هایی را یاد بگیریم. او مرد بسیار فروتنی بود که برخی چنین شرایطی را بر نمی تابیدند. وی در مقابل خداوند و مردم فروتن بود و در مقابل ظلم گردن کلفتی می کرد.
وی در بخش پایانی صحبت های خود بیان نمود: وزارت ارشاد یک پدر دلسوز را از دست داد چون در گذشته کسی مانند او درباره ی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این چنین صحبت نمی کرد. این محبت را با پول و زور نمی شود خرید. این محبت را با ایمان می توان خرید.

حل مشکل کاغذ و فروش مجازی کتاب ها توسط رییس جمهور شهید در ادامه مرتضی آخوندی از ناشران پیشکسوت کتاب های دینی هم بیان نمود: در این زمان دیدیم که تمام مستضعفان دنیا درباره ی شهید رئیسی چگونه گریه کردند و باز هم دیدم فرعون صفتانی که در بعضی از کشورها حاکم هستند چه واکنش هایی نشان دادند. ببینید چه فرقی بین کسی که در راه درست و کسی که در راه غرور گام بر می دارد، وجود دارد. وی ادامه داد: من دیدارهای زیادی با شهید آیت الله رئیسی داشتم. آخرین باری که در دیدار با هنرمندان بودیم شاهد دغدغه مندی این شهید بزرگوار در زمینه فرهنگ و هنر بودیم یکی از مهم ترین دستاوردهای او موضوع حل مشکل کاغذ و فروش مجازی کتاب ها بود که می تواند بعنوان یکی از مهم ترین دستاوردها محسوب شود. علیرضا قزوه شاعر و مدیرمرکز موسیقی، شعر و سرود سازمان صدا و سیما هم بعد از صحبت های آخوندی قطعه شعری را در تجلیل از مقام فرهنگی رییس جمهور قرائت کرد. بهروز افخمی کارگردان سینما نیز در بخش دیگری از این برنامه اظهار داشت: غیر از آقای رئیسی و هیات همراه ایشان که در سانحه بالگرد از میان ما رفتند شاید هیچ گاه همه ابعاد ماجرا معلوم نشود اما باید بدانیم که از دیدگاه خداوند ماجرا کاملا متفاوت می باشد. به نظر من آقای رئیسی ظاهر و باطن یکی داشت. وی در سن ۶۳ سالگی شهید شد و چه سن مرموزی است چون انسان در پخته ترین شرایط سنی قرار دارد. بهتر از این عاقبت برای سید رئیسی نمی توانست اتفاق بیفتد. چون ممکن بود پس از چند سالی که از عمرش می گذشت، نمی توانست با این طراوت خدمت رسانی کند. وی افزود: آقای رییسی در بهترین حالت خود از میان ما رفت و آینده ای که پس از موقعیت جدید ایران درحال فراهم شدن است با یک دولت جوان و پرتحرک تر گسترش پیدا کند. امیدوارم از سر تقصیرات ما بگذرد و اگر لایق باشیم چنین مرگی را نصیب ما کند. رضا مهدوی پژوهشگر و مدرس موسیقی هم بعد از صحبت های افخمی اظهار داشت: خدمت های بهادار ای در این دولت انجام شد و جهانیان هم واقف بر این مورد بودند. اصلا بنابراین بود که عرصه را برای ایران عزیز تنگ تر کردند.
اقدامات موثر رییس جمهور در زمینه موسیقی وی ادامه داد: البته شهدای خدمت، شهید جمهور و یارانشان اجر الهی دارند و بهشت برین جایگاه آنهاست اما ما غفلت کردیم و ندیدیم آن چه باید می دیدیم. باید به این مورد دقت بیشتری نماییم. در این خصوص امیدوارم در ۵۰ روز بعدی ماجرا به سمتی برود که این خدمت رسانی ادامه پیدا کنند. چونکه اهالی موسیقی شاهد بودند اقدامات بسیار موثری در زمینه موسیقی انجام گرفت. مسیری که یکی از آنها سند موسیقی بود. مهدوی اظهار داشت: این که شهید رئیسی سبب شد فرهنگ و هنر درست تببین شود دربرگیرنده نکات مهمی است که می تواند از جهات بسیاری مورد توجه قرار گیرد. امیدوارم ما مسلمانان و ایرانی ها به رضای حق تسلیم باشیم همان گونه ای که شهیدان خدمت چنین کردند. غلامرضا شجاع رئیس اتحادیه چاپ هم در این مراسم توضیح داد: اتفاقی که در این دولت افتاد بررسی جدی موضوع کاغذ و تشکیل کارگروهی به ریاست جناب مخبر بود که سبب شد ما در حوزه کتاب های درسی خودکفا باشیم. بنده در زمانیکه در ستاد آقای رئیسی بودم اتفاق بهادار ای افتاد و طی آن تشکل های در ارتباط با حوزه چاپ و مطبوعات با آیت الله رئیسی بیعت کردند. آقای رئیسی واقعا انسان دیگری بود و تک تک سلول های بدنش در اختیار مردم و خدمت کردن به آنها بود. او جزو صادق ترین ها بود که در این ۱۰۰۰ روز زمان ریاست جمهوری، تمام عشق و علاقه خودرا به رهبری اعلام نمود. او تنها کسی بود که در ارتباط با نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبری حرف بی ربطی نزد.
پس از اجرای قطعه «شهید جمهور» توسط یکی از گروههای سرود کشور نوبت به سخنرانی برخی از اهالی رسانه و تئاتر رسید.

پیام فضلی نژاد پژوهشگر و فعال رسانه ای در این بخش از برنامه اظهار داشت: رئیس جمهور نماد یک کشور است که در یک فضای پرچالش، کشور را زیر تدابیر مقام معظم رهبری اداره می کند. پس کسی که اهل فرهنگ و هنر باشد نمی تواند در سوگ نماد یک کشور ننشیند.
رئیسی اصول و اصولگرایی را با فهم درست خود از زمانه درآمیخت
وی اضافه کرد: درباره ی آیت الله رئیسی قضاوت هایی صورت گرفت اما او به یک فهم فرهنگی رسیده بود و در بستر زیست خود یک شخصیت فرهنگی داشت. او به فهمی رسید که سبب شد واقعیت های فرهنگی ایران را بیشتر درک کند و با صاحبان افکار داد و ستد داشته باشد. میراث او میراثی بود که نمی توان بوی تحجر از آن شنید. شهید رئیسی تلاش می کرد اصول و اصولگرایی را با فهم درست خود از زمانه درآمیزد.
حسین مسافرآستانه کارگردان تئاتر هم در بخش بعدی این برنامه توضیح داد: از هرچه بخواهم بگویم اساسا هم شنیده اید و هم از نزدیک با وجودتان درک کردید. شهید رئیسی انسان ساده زیستی بود و هرچه از خاصیت های وی بگویم کم است. فقط در این مجال می توانم عرض تسلیتی داشته باشم به خانواده های معزز شهدای خدمت و ای کاش چنین سانحه ای پیش نیامده بود تا بتوانیم در حضور این شهید بزرگوار درباره ی مشکلات تئاتر سخن بگوییم. مطمئن بودم با درایت ایشان خیلی از مشکلات تئاتر می توانست حل شود.

بعد از صحبت های مسافرآستانه مرشد محسن میرزا علی به اجرای یک مجلس ویژه پرده خوانی درباره ی شهدای خدمت پرداخت.
نغمه مستشار نظامی هم در بخش پایانی این رویداد و قبل از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خواندن قطعه شعری پرداخت.


منبع:

1403/03/08
13:23:18
0.0 / 5
455
تگهای خبر: آینده , توسعه , جامعه , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس