طی یك نشست رسانه ای مطرح شد؛
جشنواره سرودفجر بسیج با اختتامیه تمام نمی شود
به گزارش ال مور، دست اندرکاران برگزاری دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج ظرف یک نشست رسانه ای ضمن اعلام جزئیات مراسم اختتامیه این رویداد به پرسش های خبرنگاران در حوزه های مختلف جشنواره پاسخ دادند.
به گزارش ال مور به نقل از مهر، دبیر و دست اندرکاران برگزاری دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج ظرف یک نشست رسانه ای که روز دوشنبه هفتم آبان در مرکز آفرینش های هنری بسیج برگزار شد، ضمن اعلام جزئیات مراسم اختتامیه این رویداد به پرسش های خبرنگاران در حوزه های مختلف جشنواره پاسخ دادند.
عمار عطارپور دبیر دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج در شروع این نشست خبری ضمن عرضه توضیحاتی در رابطه با روند برگزاری این دوره از جشنواره توضیح داد: نخستین دوره این جشنواره تیر سال ۱۴۰۱ در تالار وحدت تهران با پیام مقام معظم رهبری برگزار شد و این مورد رسالت ما را برای برگزاری موثرتر این جشنواره سنگین تر کرد. ما پس از این دوره بود که مبادرت به برگزاری دومین دوره جشنواره کردیم و بعد از آنکه بیشتر از ۳ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، وارد مرحله استانی و کشوری شدیم و الان به مرحله اختتامیه رسیدیم که بر مبنای برنامه ریزی های انجام گرفته روز پنجشنبه هفدهم آبان در مجموعه فرهنگی الزهرا (س) برگزار می گردد. ضمن این که با عنایت به جنایات رژیم صهیونیستی یک جایزه ویژه هم برای مبحث غزه خواهیم داشت که در روز اختتامیه هنرمندان برگزیده این بخش در چارچوب جایزه ویژه غزه هم معرفی می گردند.
وی اضافه کرد: مرکز آفرینش های هنری بسیج در چند فصل کارها را انجام می دهد که عمده این فعالیتها در حوزه های سرود، پویانمایی و مستند صورت می گیرد، شرایطی که در سرود بسیار حائز اهمیت می باشد و ما در این حوزه کارهایی را انجام دادیم که بعضی از آنها با تحسین مقام معظم رهبری هم روبه رو شد. این مورد نشان دهنده جایگاه ویژه سرود در زمینه فعالیتهای فرهنگی هنری بسیج است که آنرا بعنوان یکی از مهم ترین رسانه های فرهنگی در رابطه با سرود می دانیم. این در شرایطی است که برای ما صرفا برگزاری جشنواره مهم نیست چون که در این راه به دنبال ایجاد انسجام ملی و وحدت بخشی هستیم که می دانیم کلیدواژه سرود می تواند بعنوان عنصری موثر برای نسل جوان و نوجوان به حساب آید.
دبیر جشنواره ملی سرود فجر در ادامه صحبت های خود اظهار داشت: جشنواره سرود فجر بسیج یکی از گسترده ترین شبکه های رسانه ای فرهنگی است که در تمام کشور فراگیری دارد. ازاین رو لازم بود با سرود و توسعه آن نواهای انقلابی و مذهبی را در چارچوب سرود سازمان بدهیم و طبیعتاً جشنواره سرود فجر یکی از مسیرهای اصلی ما برای رسیدن این هدف است.
عطارپور تصریح کرد: ما از اضافه کردن بخش های مختلف در جشنواره پرهیز کردیم و تلاش کردیم که بخش های ما در ۲ حوزه ملی و بومی باشد. از طرفی آن چه شرایط برگزاری این دوره از جشنواره را نسبت به دیگر رویدادها متمایز می کند حضور موثر بانوان هنرمندی است که آمارها حاکی از حضور بسیار پرارزش این هنرمندان است که در حوزه های منطقه ای و کشوری به فعالیت مشغول هستند.
وی در جواب برخی موازی کاری هایی که هم نام با کلیدواژه «سرود» در کشور برگزار می شود، اظهار داشت: به سبب فراگیری که بسیج دارد، ما مأموریت های خودمان را دنبال و تلاش می نماییم فراتر از دیگر فعالیتها، با همراهی مجموعه های مردمی جشنواره ای را رقم بزنیم که خلاءهای موجود در سرود را بررسی نماییم. در این خصوص دست همه مجموعه ها را می فشاریم که توانسته اند رویدادهای مختلفی را برگزار کنند اما مأموریت های خودمان را داریم که از دیگر مجموعه ها جدا است.
سلمان نصیری عضو شورای سیاست گذاری جشنواره سرود فجر بسیج هم در ادامه این نشست خبری اظهار نمود: معمول است وقتی جشنواره ها برگزار می گردد یک شور و هیجانی را به دنبال دارد مسیری که به واسطه گروه ها و مجموعه ها شورانگیزی خاصی دارد اما پس از مراسم اختتامیه ماجرا بگونه ای دیگر می شود و تقریبا همه چیز به فراموشی سپرده می شود. اما ما در این دوره از جشنواره سعی کردیم به واسطه مجموعه های مردمی مبحث محتوایی جشنواره را توسعه بدهیم و شرایطی را فراهم نماییم که به ثبات جریان مورد نظرمان بیانجامد.
وی اضافه کرد: ما باید فضایی را فراهم نماییم که مجموعه های مردمی را بسمت فضای کسب و کار هدایت نماییم و فضایی را فراهم سازیم تا محصولات عرضه شده در جشنواره سرود فجر بسیج وارد شبکه ها و پلت فرم های ملی و بین المللی شود. این نیازمند یک برنامه ریزی گسترده است که نیازمند رعایت مولفه های زیادی است. اما بدانیم که جشنواره سرود فجر بسیج نقطه نخستین شروع یک جریان مهم فرهنگی و هنری در توسعه سرود با اتکا به یک جشنواره مردمی است. در این حوزه برنامه ریزی هایی را انجام دادیم که امیدوارم منجر به کسب منافع معنوی و منافع مادی به شکل یکپارچه شود. شرایطی که در چارچوب یک فعالیت پلتفرمی که اصل کارش شناسایی ظرفیتهای جدید است می تواند به معرفی هرچه بهتر کارهای پرارزش در حوزه های مختلف سرود منجر شود. امیدوارم جشنواره سرود فجر تبدیل به یک رویداد بسیار مهم و اثرگذار در زمینه سرود شود.
امید مهرنیا دبیر اجرایی جشنواره هم ضمن عرضه توضیحاتی در رابطه با روند اجرایی این دوره از جشنواره در قسمت های مختلف اظهار داشت: یکی از نکاتی که در این دوره جشنواره به آن پرداختیم نگاه جزئی به هنرمندان فعال عرصه سرود است که این دفعه تلاش کردیم شاعر برگزیده، تنظیم کننده برگزیده و آهنگساز برگزیده، مربی برگزیده هم معرفی شود. به هر ترتیب اجرای ۳۵ گروه منتخب از روزهای پیش رو در قسمت های مختلف شروع می شود و ما بنا داریم که یک اتفاق خوب را برای مخاطبان رقم بزنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما به هیچ گروهی نگفتیم که در هیچ جشنواره دیگری شرکت نکنید آن چه برای ما مهم می باشد معرفی خیلی از گروههای سرود برای ابراز وجود است که بتوانند در عین کمبود تجربه وارد فضای رقابتی شوند که می توانند برای خود عرض اندام کنند. این در شرایطی است که تلاش گروههای سرود به جهت اینکه اجراهای پلی بک نداشته باشند یکی دیگر از نکاتی است که بسیار مورد توجه ما است، ازاین رو در اجراهای جشنواره مخاطب شاهد عرضه پلی بک نخواهند بود.
دبیر اجرایی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در قسمت دیگری از این نشست رسانه ای ضمن اشاره به میزان جوایز اهدایی به برگزیدگان رویداد اظهار داشت: در قسمت محلی گروه سوم پسران و دختران ۲۰ میلیون تومان، گروه دوم ۳۰ میلیون تومان و گروه اول ۵۰ میلیون تومان، در قسمت ملی گروه سوم پسران و دختران ۳۰ میلیون تومان، گروه دوم پسران و دختران ۳۰ میلیون تومان و گروه اول پسران و دختران ۷۰ میلیون تومان جایزه دریافت می کنند. این در شرایطی است که تک خوان های برگزیده اول تا سوم ۲، ۳ و ۵ میلیون تومان، برگزیدگان جایزه ویژه غزه ۱۵ میلیون تومان، شاعران برگزیده اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان، آهنگسازان برگزیده اول تا سوم ۱۰، ۱۲ و ۱۵ میلیون تومان، مربیان برگزیده پسران اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان و مربیان برگزیده دختران اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان جایزه دریافت می کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست