موزه مردم شناسی عمارت مفخم خراسان شمالی بازگشایی شد
ال مور: بجنورد- معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به خسارت وارده به عمارت مفخم در زلزله اردیبهشت ماه امسال و تعطیلی موزه اظهار داشت: موزه مردم شناسی عمارت مفخم در آستانه نوروز بازگشایی شد.
دكترعلی اكبر وحدتی یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهاركرد: با عنایت به اقداماتی كه در زمینه مرمت اضطراری عمارت مفخم انجام شده است، با تمهیدات اتخاذ شده، موزه مردم شناسی به مدت 15 روز باز خواهد بود تا علاقه مندان بتوانند در روزهای نوروز از این مكان بازدید داشته باشند.
به گزارش ال مور به نقل از ایرنا، عمارت مفخم بزرگترین و شاخص ترین اثر تاریخی دروهی قاجار در خراسان شمالی است كه در اوایل دههی 1300 هجری قمری به دستور یار محمدخان شادلو معروف به سردار مفخم، حاكم منطقه شمال خراسان، بعنوان محل سكونت وی و خانواده اش تولید شده است.
این بنای مجلل 34 اتاق با دو تالار بزرگ دارد، نمای اصلی ساختمان در سمت جنوب است كه سراسر آن به زیباترین وجهی با انواع فنون كاشیكاری معرق، معقلی، هفت رنگ و با طرح ها و نقوش انسانی، حیوانی، اسلیمی، ختایی و هندسی زینت یافته است.
مصالح بكار رفته در بنا آجر با ملات گچ است و هر طبقه ساختمان دارای دو ایوان شمالی و جنوبی می باشد، سرتاسر بنا با كاشی های خشتی و هفت رنگ زیبا در اندازه و شكل های مختلف به رنگهای فیروزه ای، زرد، صورتی، بنفش، سفید، سبز، سرخ و سیاه كاشی كاری شده و هر ستون با طرح و نقش خاص خود زینت داده شده است.
نمای بیرونی ساختمان تصاویری از دو فرشته بالدار، چهره های انسانی، نقاشی از گل و گیاه و پرنده، طبیعت و طرحهای هندسی سده 13 را به تماشا می گذارد. این بنای تاریخی با شماره 952 در لیست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.
بنای عمارت مفخم بعد از مرمت و احیا به موزه بزرگ دیرینه شناسی و مردم شناسی استان تبدیل گشته است.
موزه های مردم شناسی همچون موزه های تاریخی هستند كه در آن گوشه ای از فرهنگ اقوام و ملل یك منطقه را در قالب های آداب و رسوم، مشاغل سنتی و صنایع دستی به نمایش گذاشته می گردد.
بخش مردم شناسی موزه از سه مبحث كلی اقوام، مشاغل و آئین ها تشكیل شده است.
بیش از یكهزار و 200 اثر تاریخی در خراسان شمالی شناسایی شده كه 583 اثر آن به ثبت رسیده است.
اخبار خراسان شمالی را در كانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی 🆔 @IRNABOJNURD پیگیری كنید.
ع/ 6042
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست