به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، ابراهیم شیخ در نشست خبری سیزدهمین كنفرانس توسعه منابع انسانی با تاكید بر نقش رسانه ها در توسعه منابع انسانی، اضافه كرد: امیدواریم رسانه ها در فراهم كردن خوراك شكل گیری بینش و افكار شهروندان بتوانند ظرفیت های مفید و مناسبی را تولید كنند.
وی اضافه كرد: سیزدهمین كنفرانس توسعه منابع انسانی در حالی در آبان ماه برگزار خواهد شد كه به نظر من مسئله منابع انسانی مهمترین و محوری ترین مسئله كشور است.
وی به مسئله اشتغال اشاره كرد و اظهار داشت: البته مبحث اشتغال می تواند جنبه های اقتصادی و اجتماعی هم داشته باشد. اما محور اصلی آن بطور قطع منابع انسانی خواهد بود. بدون شك عرضه اشتغال كه به توانمندی نیروی انسانی پرورش یافته در نظامات آموزشی مرتبط می گردد كاملا موضوعی است در حوزه منابع انسانی كه باید به آن توجه جدی داشته باشیم.
معاون منابع انسانی شهرداری تهران به مقوله مهاجرت نخبگان و ارتباط آن با توسعه منابع انسانی اشاره كرد و اضافه كرد: نگهداری نخبگان در كشور مبحث دشواری است و امروز شاهد هستیم كه نخبگان تمایل دارند در خارج از كشور ادامه تحصیل و كار داشته باشند كه این مقوله از موضوعات منابع انسانی است.
وی اضافه كرد: در هنگامی كه وزرای دولت دوازدهم توسط مجلس شورای اسلامی رای اعتماد می گرفتند بحث در مورد میانگین سنی اعضای دولت مطرح بود كه نشان از یك شكاف سنی در كشور داشت و ضرورت استفاده از جوانان و زنان در جایگاه های مدیریتی را بیش از پیش نمایان می كرد.
وی تصریح كرد: سهم اندك سرمایه انسانی در تولید ناخالصی داخلی و بهره وری در محدوده نیروی انسانی در كل كشور مورد بحث قرار می گیرد زیرا نحوه شكل گیری سرمایه انسانی است كه منجر به ارزش آفرینی می گردد.
وی با اشاره به مسائلی همچون مقاوم سازی و پایداری به عنوان مقوله هایی كه در حوزه منابع انسانی با آنها مواجه هستیم، اضافه كرد: امروز ما در مجموعه ای از بحران ها قرار گرفته ایم كه محور آن منابع انسانی است بنابراین باید همه انرژی و تمركز خویش را صرف منابع انسانی كنیم.
وی تصریح كرد: نهضت منابع انسانی كه در كشور ما از حدود یك دهه پیش آغاز شده و با برگزاری كنفرانس توسعه منابع انسانی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است برخورداری از سرمایه انسانی متخصص، توانمند و متعهد به میهن را گوشزد می كند كه نمونه آن را در صحنه های دفاع مقدس شاهد بودیم.
شیخ ادامه داد: محیط ما بسیار پیچیده شده و این پیچیدگی در سازمان های ما هم وجود دارد. بنابراین رویكرد سنتی بر منابع انسانی امروز كارآمد نخواهد بود. مسائل پیچیده انسان ها و سازمان های پیچیده نیازمند ابزارها و الگوهای پیچیده است. بنابراین باید نگرش خویش را به حوزه منابع انسانی تغییر دهیم. خوشبختانه كنفرانس توسعه منابع انسانی توانسته مدیریت حرفه ای در حوزه منابع انسانی را تولید كند.
بی تردید در شرایط فعلی باید بستری از منابع انسانی توسعه پیدا كند كه اصیل و مردمی باشد. در حقیقت باید برای مردم فكر كنند و در جهت حل مشكلات مردم باشد. بطور قطع منابع انسانی اصلی از منابعی است كه اصالت خویش را حفظ می نماید و تلاش می كند در كنار كارمندان قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مسئله فساد به عنوان یك مسئله مهم كشور اشاره كرد و اضافه كرد: امروز مسئله فساد در كشور ما به عنوان یك مسئله مهم و پر اهمیت قلمداد می گردد. بنابراین در حوزه منابع انسانی باید به این مورد هم توجه ویژه ای داشته باشیم. نهایتا اگر در حوزه منابع انسانی شاخص های مطرح شده مورد توجه قرار گیرد چنین منابع انسانی مشاركت جو و متوازن عمل خواهد نمود و بدون شك ارزش افزا خواهد بود. چنین منابع انسانی مبتنی بر فناوری و تكنولوژی عمل می كند و شریك كسب و كار خواهد بود و بطور قطع می تواند پاسخگوی پیچیدگی های محیط و سازمان های ما باشد. همین دیدگاه هم در كنفرانس توسعه منابع انسانی دنبال می گردد.
معاون منابع انسانی شهرداری تهران به مسئله جانشین پروری و مدیریت استعدادها با تاكید بر نقش زنان و جوانان اشاره كرد و اضافه كرد: بطور قطع جانشین پروری و مدیریت استعدادها با تاكید بر نقش زنان و جوانان از محورهای این كنفرانس خواهد بود و بطور قطع هر چقدر سرمایه گذاری و فكر برای آینده كشور انجام شود مسئله منابع انسانی مسئله كلیدی آن خواهد بود.
دبیر كمیته علمی سیزدهمین كنفرانس توسعه منابع انسانی تصریح كرد: تا كنون بیش از 70 مقاله به دبیرخانه این كنفرانس ارسال شده است و تا آخر مهرماه هم فرصت برای عرضه مقاله به این كنفرانس وجود خواهد داشت. در خلال برگزاری این كنفرانس برگزاری نمایشگاه های حرفه ای، پنل های تخصصی، ایستگاه نوآوری و برپایی كلینیك مسئله شناسی را خواهیم داشت.
وی در مورد بهره گیری از ظرفیت نخبگان ایرانی خارج از كشور در سیزدهمین دوره كنفرانس توسعه منابع انسانی هم اظهار داشت: با سازمان ملی نخبگان مكاتباتی را انجام داده ایم تا از نخبگان ایرانی خارج از كشور در این كنفرانس استفاده كنیم.
شیخ در پاسخ به سوالی در مورد بهره گیری از فرصت های آموزشی بعد از برجام، اظهار داشت: از فرصت آموزشی در حوزه منابع انسانی بعد از برجام متاسفانه علی رغم تلاش های انجام شده نتوانستیم بهره كافی بگیریم. امیدواریم بتوانیم در آینده از پتانسیل های برجام در حوزه فرصت های آموزشی بخصوص در منابع انسانی بتوانیم استفاده كنیم.
به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، محمدعلی محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی هم در این نشست اظهار داشت: در دنیا پیچیده ترین مدیریت، مدیریت منابع انسانی است. انسان نقش محوری اش روز به روز بیشتر می گردد و راز موفقیت انسان ها و كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بدون شك توسعه منابع انسانی خواهد بود و بیشترین بازدهی سرمایه گذاری هم در این حوزه وجود دارد.
وی تصریح كرد: امروز سهم ثروت انسانی از ثروت كشورها توسعه یافته چون كه انسان های توسعه یافته سرمایه سازمان ها شده اند بنابراین مدیریت آنها هم از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی ادامه داد: سالهاست كه در كشور ما اقتصاد مقاومتی كه محور آن انسان است مطرح شده، بدون شك محور اصلی اقتصاد مقاومتی انسان توسعه یافته است. در حقیقت ابتدا انسان ها باید قوی شوند تا اقتصاد ما قدرت پیدا كند. بنابراین باید مدیریت منابع انسانی مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مبحث بهره وری اشاره كرد و اضافه كرد: در حوزه بهره وری مبحث اساسی بهره وری انسان هاست. از سال 1390 تا سال 1395 روند بهره وری در كشور ما علی رغم رشد اقتصادی مثبت روندی منفی داشته است. در حقیقت به جای اینكه بالا برویم پایین آمده ایم. در تمام برنامه های توسعه ای كشور پیش بینی كرده ایم كه نرخ بیكاری را كاهش دهیم. به گونه ای كه باید در سال 1400 نرخ بیكاری به 8 درصد برسد ضمن اینكه نرخ اشتغال ما باید 3. 8 درصد باشد.
بر همین اساس و برابر رسالتی كه سازمان مدیریت صنعتی بر عهده دارد توسعه ظرفیت مدیریت در كشور كه منابع انسانی مهمترین بعد آن است مورد توجه جدی قرار گرفته و برگزاری كنفرانس توسعه منابع انسانی هم یكی از اقدامات همسو با همین رویكرد است.
وی در تشریح مقالات و طرح های ارسال شده به این همایش ظرف دوره های گذشته اظهار داشت: 835 تجربه و 3575 مقاله به دبیرخانه این همایش ظرف دوره های گذشته ارسال شده و بیش از 600 تجربه در این كنفرانس ها عرضه شده است. همینطور بالغ بر 16 هزار نفر از متخصصان و علاقمندان به حوزه منابع انسانی در این كنفرانس ها شركت كرده اند كه نتیجه آن 25 هزار نفر ساعت آموزش یادگیری بوده است. 60 درصد از شركت كنندگان از بخش خصوصی و مابقی از بخش های دولتی و وابسته به دولت بوده اند. همینطور 30 درصد از شركت كنندگان از بانوان كشور بوده اند.
وی ادامه داد: سیزدهمین دوره این كنفرانس در ایام 15 و 16 آبان ماه برگزار می گردد كه روز نخست در محل سازمان مدیریت صنعتی همراه با برگزاری كارگاه های تخصصی و عرضه تجارب موفق و ناموفق سازمان ها در حوزه توسعه منابع انسانی خواهد بود. روز دوم هم در مركز همایش های بین المللی رازی با عرضه مقالات برتر اجرا خواهد شد.
وی در تشریح اهداف برگزاری این كنفرانس به توانمندسازی حوزه منابع انسانی كشور اشاره كرد و اضافه كرد: در این دوره اهدافی همچون آشنایی متولیان حوزه منابع انسانی با آخرین دستاوردهای ملی و جهانی و تولید زمینه های لازم برای معرفی سازمان ها و چهره های برتر حوزه منابع انسانی دنبال خواهند شد.
انتهای پیا