رئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران خبر داد

اجرای آزمایشی طرح تفكیك زباله از مبدا در 3 منطقه تهران، تولید روزانه 1300 تن زباله خشك

اجرای آزمایشی طرح تفكیك زباله از مبدا در 3 منطقه تهران، تولید روزانه 1300 تن زباله خشك ال مور: رئیس كمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینكه در حوزه پسماند حدود ۲۰ هزار نفر به صورت غیررسمی مشغول كار هستند اضافه كرد: روزانه حدود 1300 تن به صورت غیررسمی زباله خشك پرارزش جمع آوری می گردد.


ارش حسینی میلانی در گفت وگو با ایسنا، درباره ساماندهی پیمانكاران فعال در حوزه پسماند بااشاره به وجود مقاومت هایی در این باره اظهار داشت: هم اكنون، با این حال سختی ها، ساماندهی جمع آوری زباله و انجام تفكیك از مبدا توسط شهرداری تهران در سه منطقه ۱۳، ۲۱ و ۲۲ به صورت پایلوت آغاز خواهد شد تا با اعمال كنترل بهتر ودر صورت موفقیت، سال آینده در كل شهر تهران اجرایی شود.
وی درباره بكارگیری كودكان كار برای زباله گردی توسط پیمانكاران شهرداری های مناطق و سازمان مدیریت پسماند هم تصریح كرد: اخبار غیررسمی و شواهدی وجود دارد و لازم است مراكز رسمی مثل بهزیستی گزارش هایی در این حوزه تهیه كنند، چراكه برای شهروندان و رسانه ها این مسئله، مبحث بسیار مهمی است.
وی با تاكید بر اینكه در حوزه پسماند نیازمند انجام تحقیق و پژوهش هستیم كه هم زمانبر بوده و هم هزینه بردار است، خاطرنشان كرد: متاسفانه در حوزه شهری نبود یك سازمان كاری قوی در انجام این پژوهش ها یك معضل به حساب می آید. در حوزه پسماند، حدود ۲۰ هزار نفر به صورت غیررسمی مشغول كار هستند و كمبود یك پژوهش جامع در این زمینه به شدت احساس می گردد.
این عضو شورای شهر تهران با تاكید بر ضرورت تدوین سریع طرح جامع مدیریت پسماند تصریح كرد: طرح جامع مدیریت پسماند چشم انداز اقتصادی زباله در تمام انواع خانگی، بیمارستانی و... را روشن كرده و به خیلی از سوالات كلیدی پاسخ می دهد. در این طرح، بهره گیری از درآمدها و مدیریت هزینه ها باید دیده شود در حالیكه همه به صورت كلی از درآمدهای این حوزه به خوبی آگاه هستند اما خروجی طرح جامع مدیریت پسماند باید بهترین سازوكار دریافت درآمد و هزینه را مشخص نماید. همینطور در این طرح، بر مبنای جمعیت و رشد آن، فاكتورهایی نظیر تغییرات مصرف، سبك زندگی و نرخ تولید زباله ها مورد سنجش قرار می گیرند و میزان مواد آلی و پلاستیك تخمین زده می شوند. بر این اساس می توان برای مدیریت زباله برنامه ریزی نمود. برای مثال اینكه در ۲۰ سال آینده باید در مورد مصرف پلاستیك چه نگاهی را در پیش بگیریم.
حسینی میلانی با اشاره به اینكه در طرح جامع مدیریت پسماند كار پیمانكاران هم مورد بررسی قرار می گیرد، اظهار داشت: خروجی طرح جامع مدیریت پسماند در نهایت، با نمونه ها و روش های كشورهای پیشرفته مقایسه می گردد و برپایه آن، الگوی مطلوبی پیشنهاد می گردد اما تحقق همه این موارد برای تدوین طرح جامع مدیریت پسماند، نیازمند صرف زمان مناسب و بهره گیری از متخصصان حوزه های مختلف است.
وی افزود: علاوه بر این مسائل، برنامه ریزی هایی برای مناطق مختلف هم در طرح جامع مدیریت پسماند انجام می گردد مثلا زباله سوز باید متمركز احداث شود یا باید به داخل مناطق ببریم؟ اینكه از چه مدلی برای احداث آنها بهره بگیریم؟ در زباله سوز موجود تجربه فعلی چگونه است و با چه مشكلاتی مواجه است؟ در واقع، با عنایت به راندمان موجود چشم انداز آینده را مشخص خواهیم كرد.
سخنگوی كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درباره سرمایه گذاری خارجی در حوزه پسماند هم بیان كرد: سرمایه گذار خارجی باید اطمینان از ثبات سیاست ها و نرخ گذاری ها داشته باشد یعنی اگر دولت قیمت برق خرید تضمینی را ۷۰۰ تومان اعلام كرد، بعدا این نرخ را به ۳۰۰ تومان كاهش ندهد.
حسینی میلانی ظرفیت زباله سوزهای موجود را محدود دانست و خاطرنشان كرد: حجم زباله زیاد است و ما باید بعد از امكان سنجی و بررسی دقیق الزامات محیط زیستی، درباره سطح بهینه سرمایه گذاری تصمیم گیری نماییم در این رابطه حتما باید موانع سرمایه گذاری خارجی را حل نماییم كه این كار توسط آقای نجفی، شهردار پیشین تهران با سفر به كره جنوبی و مذاكرات مختلف بعدی در حال پیگیری بود. اما هم اكنون با عنایت به تغییر شرایط مشخص نمی باشد به نتیجه برسد یا نه.



1397/06/14
13:26:20
5.0 / 5
4340
تگهای خبر: آینده , تولید , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس