تاثیر تحریم های آمریكا بر حمایت ایران از پناهندگان
به گزارش ال مور مشاور وزیر كشور و و مسئول هماهنگی امور روابط عمومی و اطلاع رسانی به تحصیل حدود 480 هزار دانش آموز پناهنده و اتباع فاقد مدرك، صدور مدارك شناسایی در چارچوب طرح های گوناگون آمایش اشاره نمود و اظهار داشت: پوشش رایگان 92 هزار نفر از پناهندگان لطمه پذیر با حمایت كمیساریا، بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی ویژه بیماران خاص، تحصیل 16 هزار و 500 دانشجو در دانشگاه ها، ارائه تسهیلات و پروانه موقت برای اشتغال قانونی پناهندگان و تصویب نهائی لایحه «اصلاح قانون تعیین تكلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» را بخش هایی از خدمات ایران به پناهدگان نام برد.
به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، حسن انصاری با اشاره به اینكه ایران قریب به ۴ دهه، میزبانی گروه های كثیر و بلكه عظیمی از پناهندگان را بر عهده دارد، اضافه كرد: ایران با هزینه های بسیار و با به اشتراك گذاشتن بخش قابل توجهی از ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی كشور، حتی فراتر از مسئولیت های خود این امر را محقق ساخته است.
وی با اشاره به اینكه ایران بدین سان از گسیل انبوه مهاجران به مرزهای اروپا جلوگیری كرده و باوجود فقدان كمك های كافی از طرف جامعه بین المللی، سهم بزرگی را در مهار معضل پناهندگی در سطح جهان ایفا كرده است، اظهار نمود: اما آیا می توان اذعان كرد كه تصویر برساخته رسانه ها از این جد و جهد، واقعیت و یا حتی شبهه ای از واقعیت را در دسترس افكار عمومی در جهان و حتی در داخل ایران قرار داده باشد؟ و در مقابل، آیا جز این است كه كوچكترین زمینه ای از یك رویداد ولو ادعا شده در تعامل بین احدی از آحاد جامعه ایرانی كه طبعاً از طبایع و سلایق گوناگون اند، با احدی از جامعه چندین میلیونی مهاجرین، در زنجیره ای از جریان سازیهای ضد رسانه ای و البته در غیاب نقش آفرینی ژورنالیسم مسئولانه، افكار عمومی را آماج القائات و تصویر سازیهای وارونه خود می سازد؟ و از این رهگذر سیكل معیوب كنشها و واكنشهای مخرب بعدی را بستر سازی می كند؟.
مشاور وزیر كشور در ادامه به گزارش وزیر كشور اشاره نمود و اظهار داشت: بر طبق این گزارش باوجود تحریم های غیر قانونی و ظالمانه آمریكا، جمهوری اسلامی ایران تابحال به ارائه خدمات خود به پناهندگان، همچون ایرانیان ادامه داده است.
انصاری با اشاره به تحصیل حدود ۴۸۰ هزار دانش آموز پناهنده و اتباع فاقد مدرك، صدور مدارك شناسایی در چارچوب طرح های گوناگون آمایش، امكان ستاندن گواهینامه رانندگی، دسترسی عادلانه به محاكم قضایی، واكسیناسیون و ارائه خدمات بهداشتی اولیه و مراقبتهای مادر و كودك، پوشش بیمه سلامت برای كلیه پناهندگان، اظهار نمود: پوشش رایگان ۹۲ هزار نفر از پناهندگان لطمه پذیر با حمایت كمیساریا، بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی ویژه بیماران خاص، تحصیل ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه ها، ارائه تسهیلات و پروانه موقت برای اشتغال قانونی پناهندگان و سوژه بسیار مهم تصویب نهائی لایحه «اصلاح قانون تعیین تكلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» بخش دیگری از خدمات ایران به پناهدگان است.
مسئول هماهنگی امور روابط عمومی و اطلاع رسانی وزیر كشور اضافه كرد: خاضعانه، از همراهان و همكاران در رسانه ها، اجازه می گیرم و پرسش می كنم كه آیا توفیق مؤثری در انعكاس این حجم از اقدامات در افكار عمومی خارج و حتی در داخل ایران، به نحوی كه تصویری ولو نزدیك به واقعیت را پیش روی مخاطب قرار دهد، حاصل شده است؟ روزنامه نگاری غیر مسئولانه در امر پناهندگان، می تواند شریك و حداقل توجیه كننده آن باشد كه منجر نشدن به حمایت های فزاینده از پناهندگان، به یك چاره پایدار برای بازگشت داوطلبانه پناهندگان است.
وی با اشاره به اینكه قسمتی از این عدم توفیق كه از رهگذر حمایتهای غیرواقع بینانه فراهم گشته است، محصول مطالبات رسانه ای غیر هوشمند و به تعبیری كه بر آن اصرار دارم، غیر مسئولانه است اظهار داشت: در مقابل، رقم بسیار اندك بازگشت داوطلبانه پناهندگان از ایران به افغانستان همچون در سال های اخیر، می توانست و می تواند سوژه كنكاش و بررسی رسانه های دغدغه مند قرار گیرد یا آنكه نسبت اعطای كمك های ناچیز مالی به متقاضیان و انگیزه آنان برای بازگشت، می تواند، بعنوان سوژه و مسئله رسانه ای تعریف شده و جستجوی چاره یا حداقل روشنگری نسبت به صورت مسأله ای از این دست، از رسالتهای روزنامه نگاری مسئولانه در این حوزه، بشمار آید.
انصاری اضافه كرد: همین طور لزوم تمركز برنامه ها و پروژه های جهات مختلف غیر ایرانی بر بازگشت داوطلبانه پناهندگان از ایران، از این ظرفیت برخوردارست كه با جدیت از طرف خبرنگاران مسئول و واقع بین در خارج از ایران و حتی در داخل ایران، دنبال شده و در جهت حل مسئله و یا حداقل توازن افكار عمومی داخل كشور درباب آن بیانجامد.
انصاری در ادامه با تاكید بر اینكه مایلم برادرانه و بسیار متواضعانه، از همكاران رسانه ها، درخواست كنم، گزارشهای تولیدی خودرا برای آگاهی افكار عمومی در جهان و ایران نسبت به قوانین ایران در جهت پشتیبانی از شهروندان و پناهندگان و دشواری بی تابعیتی در ایران، لیست كنند، اظهار داشت: مشخصاً سوال می كنم كه كدام گزارشهای ما، كسب تابعیت ایرانی حدود ۱۲ هزار نفر از فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی را طی ۱۰ سال قبل به نحو مؤثری، منعكس كرده است؟.
مشاور وزیر كشور اضافه كرد: از زاویه ای دیگر، در صورتیكه اقدامات یكجانبه غیر انسانی آمریكا مقابل ایران، حتی شرایط زندگی و حوزه های آموزش، سلامت و معیشت پناهندگان و ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران برای پشتیبانی از پناهندگان را به صورت قابل توجهی متأثر كرده است. برنامه سازی رسانه ای در عرصه مهاجرین البته از منظر روزنامه نگاری مسئولانه است كه می تواند، زمینه محكومیت این اقدامات ظالمانه و پاسخگو كردن قدرت های پدیدآورنده آنرا فراهم آورد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست