وزیر فرهنگ در مراسم روز ملی خلیج فارس:
خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود
به گزارش ال مور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد به داشته های هویت آفرین خلیج فارس افتخار می نماییم و خلیج فارس یکی از مهم ترین حوزه های تمدنی ما است.
به گزارش ال مور به نقل از مهر، جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس بامداد دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سید مجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در برج آزادی برگزار گردید.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار داشت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، حضور امام (ره) در این راه تا راهپیمایی های ۲۲ بهمن که در این سال ها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می کند.
وی اضافه کرد: شاید عده ای تصور می کنند در مبحث خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی ها را پس از حضور بیشتر از ۱۰۰ سال در خلیج فارس اخراج کرده است، روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است.
خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ما است
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: به خلیج فارس تنها بعنوان بخشی از سرزمین مان نگاه نمی نماییم بلکه خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ما است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم. علاوه بر آن آبراهه بی نظیر بین المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم می باشد ولی بالاتر از آن اینست که خلیج فارس از استوانه های هویتی جامعه ایرانی است.
وی اضافه کرد: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی نماییم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آنها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.
اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متأثر از ایران فرهنگی ما است، ایران فرهنگی اساساً نمی تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است. وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می نماییم.
به داشته های هویت آفرین خلیج فارس افتخار می کنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اظهار داشت: به داشته های هویت آفرین خلیج فارس افتخار می نماییم و خلیج فارس یکی از مهم ترین حوزه های تمدنی ما است. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.
وی اضافه کرد: در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تأسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در مقابل آمریکایی ها ایستادند و به شهادت رسیدند و ده ها نقطه افتخارآمیز دیگر که آخرین آن سال قبل رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانیان طی کنند، خدای بزرگ را برای همه این داشته ها شاکریم.
نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود
وی اظهار داشت: نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود. به جوانان سفارش می کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا گردند.
خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چونکه مبحث روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله بعنوان بخش جداناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.
اسماعیلی تصریح کرد: به عزیزان مان در حاشیه خلیج فارس عرض سلام و ادب دارم. روز گذشته قصد داشتیم به جزیره ابوموسی برویم که یکی از حوزه های مهم فرهنگی جغرافیایی ما است که متأسفانه فراهم نشد.
روز ۱۰ اردیبهشت مصادف با سالروز اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز و خلیج فارس در تقویم رسمی کشور بعنوان روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده است.
منبع: ال مور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست