به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، پرویز افشار 28 شهریور ماه در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینكه آسیب های اجتماعی معضل بسیار مهم ملی در سطح كشور محسوب می شود، اظهار كرد: آسیب های اجتماعی معضلی ملی و حتی فرا ملی است و برای رفع آن باید از ظرفیت سازمان های مردم نهاد نیز استفاده كرد.
افشار با بیان اینكه آموزش پیشگیری از اعتیاد در مهدهای كودك و مدارس حائز اهمیت است، تأكید كرد: این مهم باید در دانشگاه های كشور هم وسعت یابد و مردم نیز در این امر دخیل شوند تا نتایج مطلوب تری به دست آید.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر یك میلیارد و 500 میلیون تومان از طریق شورای اجتماعی كشور و 450 میلیون تومان از طریق معاونت كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر برای پاكسازی مناطق آلوده اعم از فضاهای اطراف مدارس و فضاهای عمومی تخصیص داده شده است.معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هم اكنون در 122 دانشگاه كشور طرح همیار دانشجو در حال اجراست و تلاش می شود در سال جاری این تعداد افزایش یابد.
وی افزود: با تغییر مصرف معتادان از شیشه به سمت حشیش و ماری جوانا، احتمال كشت این مواد مخدر در مناطق صعب العبور مانند چهارمحال و بختیاری نیز وجود دارد.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر از ساماندهی معتادان متجاهر خبر داد و گفت: طرح ساماندهی معتادان و خرده فروشان در كل كشور باید مجدانه اجرایی شود.
افشار با تأكید بر اینكه حجم مشكل و انبوه آسیب های اجتماعی می طلبد كه سازمان های مردم نهاد غیر دولتی در كشور افزایش یابند، تصریح كرد: در این راستا مطالبات هر استان در این حوزه احصاء شده و به معاونت مالی ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور برای پرداخت ابلاغ می شوند.
وی ایجاد فرصت های شغلی برای معتادان بهبودیافته در كشور به منظور كاهش آسیب ها در خانواده آنان را ضروری دانست و گفت: تسهیلات ویژه برای كارفرمایانی كه معتادان بهبود یافته را به كار گیرند در نظر گرفته شده و دولت به ازای هر فرد ۱۰ میلیون تومان تسهیلات به كارفرمایان ارائه می دهد و همچنین 60 درصد بیمه آنان را نیز متقبل می شود.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه امسال بودجه اختصاص یافته برای بیمه سلامت درمان معتادان ۷۹ میلیارد تومان است، خاطرنشان كرد: لازم است بخشی از برنامه طرح تحول نظام سلامت به درمان و به طور ویژه پیشگیری از اعتیاد گسترش یابد.