نتایج آلودگی هوا و ۱۰ سفارش
ال مور: آلودگی هوای تهران، مدارس كلیه مقاطع شهر تهران و جنوب شرق استان تهران در ایام شنبه و یكشنبه را تعطیل كرد و پیش بینی می شود كه این آلودگی تا روزهای پایانی هفته پیش رو در هوای پایتخت ماندگار باشد...
به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، بر همین مبنا و در شرایط آلودگی هوا، با رعایت نكات زیر می توانیم علاوه بر حفظ سلامت خود در ایام آلوده، به بهبود كیفیت هوا نیز كمك نماییم.
* در شرایط هوای ناسالم به ویژه برای گروه های حساس، سفارش می شود كه بیماران تنفسی، افرادی كه مشكل ریوی، قلبی و عروقی دارند و زنان باردار، كودكان، خصوصاً كودكانی كه مبتلا به بیماری های تنفسی و... هستند و كسانی كه مشكل نقص سیستم ایمنی دارند، سالمندان و... كه جزو گروه های حساس هستند، در هوای آزاد حضور پیدا نكنند.
* سایر افراد هم حضور در فضای آزاد را به حداقل ممكن برسانند و در شرایطی كه غلظت آلاینده ها بالا می رود، از بردن وسایل نقلیه به بیرون تا حد امكان خودداری كرده و كارهایی را كه منجر به آلودگی هوا می شود، كاهش دهند.
* عموم افراد از كارهای ورزشی در فضای بیرون بپرهیزند؛ برای اینكه خود فعالیت ورزشی موجب می شود كه هوای بیشتری تنفس نماییم و نهایتا آلودگی بیشتری وارد بدن مان شود.
* افرادی كه مجبورند طی روزهای آلوده در بیرون از منزل فعالیت كنند از ماسك های مخصوص P۲ یا N۹۵ مورد تایید وزارت بهداشت است، استفاده كنند.
* اقداماتی مانند روشن كردن آتش در معابر، سوزندان لاستیك، عملیات قیركاری و عمرانی سبب افزایش آلودگی هوا می شود؛ بدین سبب سفارش می شود تا بهبود كیفیت هوا از این اقدامات خودداری شود.
* رعایت الگوی مصرف سوخت و دقت لازم در استفاده از وسایل حرارتی مانند آبگرمكن، بخاری و تأسیسات گرمایشی برای جلوگیری از افزایش بی رویه حرارت در فضاهای مسكونی، تجاری و اداری از دیگر راهكارهایی است كه می توان با رعایت آن از آلوده تر شدن هوا جلوگیری كرد.
آلودگی هوا موجب عوارض و بیماری های مختلف در انسان می شود و بر همین مبنا متخصصان تغذیه سفارش می كنند كه شهروندان در ایام آلوده ضمن خودداری از حضور در فضاهای باز، برای كاهش خطرات ناشی از آلودگی هوا، مصرف برخی مواد غذایی به ویژه آنتی اكسیدان ها را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
* مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های C، A و E سفارش می شود. ویتامین C عموما در مركبات شامل پرتقال، لیموشیرین و نارنگی و همین طور در كیوی و توت فرنگی به مقدار قابل توجه وجود دارد. همین طور سبزیجات سبز رنگ و گیاهان و سبزیجات نارنجی رنگ و مایل به قرمز مثل هویج و گوجه فرنگی منبع غنی برای ویتامین A و پیش سازهای آن هستند. ویتامین E نیز در جوانه ها خصوصاً جوانه گندم، غلات سبوس دار و روغن هایی كه در حرارت محیط، مایع هستند؛ وجود دارد. اینها همگی منابع آنتی اكسیدان هستند كه برای كاهش اثرات آلودگی هوا روی بدن انسان سفارش می شود به مقدار كافی از آنها استفاده گردد.
* ماهی ها و محصولات دریایی به سبب داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، برای افزایش مقاومت بدن بسیار مفید هستند.
* مصرف شیر و سایر لبنیات هم در بهبود كاركرد و مقاومت بدن در مقابل بیماری ها مفیدند و مصرف آنها در ایام هوای آلوده بسیار سفارش می شود.
* افزایش مراجعات قلبی - عروقی و ریوی به اورژانس ها از دیگر نتایج آلودگی هوا است. ضمن اینكه برخی افراد در مقابل آلودگی هوا گرفتار تهوع یا سرگیجه و یا ضعف و سستی می شوند. در چنین شرایطی و در صورت ضرورت بهتر است با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.
منبع: ال مور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست