در گفت وگو با ال مور اعلام شد
سرنوشت قیمت دارو با حذف ارز ترجیحی
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت ارز دارو در بودجه سال 1401، درباره نحوه اصلاح قیمت دارو بطوریکه پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد، توضیح داد.
دکتر حمیدرضا اینانلو در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به سوالی درباره وضعیت ارز دارو در بودجه ۱۴۰۱ باتوجه به حذف مشروط ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی، اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ارز ترجیحی برای دارو باقی می ماند، اما اگر دولت بنا داشت ارز دارو را حذف کند، باید به نسبت قیمت شهریور ماه ۱۴۰۰ مابه التفاوت اعتباری را برای بیمه ها در نظر بگیرد.
اینانلو با تاکید بر این که بدین سبب ارز ترجیحی دارو حذف نشده است، اضافه کرد: در کالاهای اساسی که ارزشان حذف می شود، کالابرگ داده می شود؛ اما در دارو و تجهیزات پزشکی اگر بنا بر اصلاح قیمتی باشد، چنین چیزی نیست و برای دارو و تجهیزات پزشکی مکانیزم بیمه ها را داریم. به این معنا که در صورتیکه اعتبارات مناسب برای بیمه ها دیده شود، بیمه می تواند مابه التفاوت قیمتی را جبران کند. بر این اساس مابه التفاوت هرگونه اصلاحی در قیمت دارو، باید در اعتبارات بیمه ها لحاظ شود تا بیمه آنرا جبران کرده و پرداخت از جیب مردم بالا نرود.
وی اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که از آنجا که ما سازوکار سازمان های بیمه گر را داریم، اگر بنایی بر اصلاح قیمت دارو در کشور وجود داشت، مابه التفاوت آنرا دولت در قالب اعتباری در بودجه بیمه ها ببیند تا بدین سان با وجود اصلاح قیمت، پرداخت از جیب مردم تغییری نکند و مردم همان چیزی را پرداخت کنند که در نقطه شهریور ماه ۱۴۰۰ می پرداختند.
اینانلو اشاره کرد: بدین سبب ارز دارو و تجهیزات پزشکی باقی می ماند و مجلس بحث اصلاح قیمت در دارو و کالاهای اساسی را منوط کرد به این که بوسیله کالابرگ یا مکانیزم های دیگر که برای دارو شامل مکانیزم بیمه ها است، جبران شود.
چگونگی اصلاح قیمت دارو
اینانلو درباره واقعی کردن قیمت دارو در امتداد پشتیبانی از صنعت داروسازی در کشور نیز اظهار داشت: باید توجه کرد که این مساله چند بعدی است؛ از یک سو اصلاح قیمت ها در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی باید متناسب با توان پرداخت مردم باشد. از جانب دیگر هم ما با تورم مواجهیم و حتما باید دراین زمینه برنامه ای وجود داشته باشد. نمی گردد که نهاده های تولید و هزینه های تولید شامل دستمزد، انرژی، مواد اولیه، اقلام بسته بندی، حمل و نقل و... بطورمثال یک دفعه رشدی ۵۰ درصدی داشته باشند و بعد انتظار داشته باشیم که دارو رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی داشته باشد. در اصلاح قیمت ما جزء جزء این موارد را بررسی نموده و سهم هر کدام را بصورت واقعی می بینیم. با این وجود باید به شکلی باشد که سطح عمومی قیمت کالاهای غیر اساسی که نهاده های تولید هستند، در دارو دیده شود. در عین حال باید انتظار هم داشته باشیم که قیمت دارو برای مردم هم در سطح قیمت شهریور ۱۴۰۰ باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست