افتتاح نمایشگاه هنرمندی که هنر انقلاب را از انحصار تاریخ درآورد
ال مور: مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار دیده نشده زنده یاد حبیب الله صادقی و یک اثر خلق شده کارگاهی او، عصر شنبه 23 فروردین با حضور علاقمندان در گالری عالی اجرا شد.
به گزارش ال مور به نقل از مهر، نمایشگاه طراحی و نقاشی «آوای بی پایان» با نمایش آثاری از هنرمند فقید زنده یاد حبیب الله صادقی عصر شنبه ۲۳ فروردین ماه در گالری عالی حوزه هنری راه اندازی شد.
در این مراسم علاوه بر همسر و دختر زنده یاد حبیب الله صادقی، سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری، سیدشهاب الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، هنرمندان و دوستان قدیمی زنده یاد صادقی همچون مرتضی اسدی، مصطفی گودرزی، علی محمد شیخی، حسین عصمتی، محمدعلی رجبی، محمدرضا وحیدزاده و امیرحسین آقامیری نیز حضور داشتند.
آثاری که نماینده زبان بصری انقلاب به حساب می آید
در بیانیه نمایشگاه آمده است: «مجموعه آثار نقاشی حبیب الله صادقی نماینده زبان بصری انقلاب به حساب می آید؛ چونکه ماحصل زیست مجاهدانه در هنر انقلاب بوده نه مسیری از سر تفنن. صادقی در این راه با ورود مسئولانه به عرصه جنبش هنر انقلاب بی آنکه تعلقی به چارچوب و تعاریف متعارف هنری داشته باشد برای بازکردن گره های کور جامعه اش دست به کار هنر زد، از این رهگذر یعنی روزآمد ساختن موضوعات انقلابی در نقاشی، او توانست هنر انقلاب اسلامی را از انحصار در هنر تاریخی درآورد و به صورتی هنر اجتماعی نزدیک سازد.»
سیدشهاب الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در توضیح نمایشگاه «آوای بی پایان» به خبرنگار مهر اظهار داشت: در نمایشگاه ۱۶ اثر داریم که یکی از این آثار، ۵ لته ای بزرگ با عنوان «غزه» است. ۱۵ اثر برای نخستین بار است که به نمایش درآمده است و ۲ اثر از این ۱۶ اثر نیز از آثاری بودند که زنده یاد حبیب الله صادقی در ورک شاپ کار کرده بود. مابقی آثار در نمایشگاه، شامل طراحی ها و اتودهای پیش از اجرای تابلوهایی هستند که توسط حبیب الله صادقی خلق شده بودند. آقای صادقی پیش از این که یک اثر را خلق کند، ۲ الی ۳ اتود از آن اثری را که در ذهن داشت، اجرا می کرد و نزدیک ترین اتود به آن آثار در قالب طراحی با مداد یا پاستل خلق می شد.
وی بیان کرد: نکته جالب و حائز اهمیت این است که این آثار که همگی متعلق به گنجینه آثار حوزه هنری است، برای نخستین بار است که حتی توسط خانواده زنده یاد صادقی دیده می شود. آثار همگی متعلق به دهه ۶۰ و ۷۰ به بعد هستند و مربوط به دورانی است که زنده یاد صادقی در عرصه هنری فعالیت داشت.
در مقابل آثار حبیب الله صادقی حیرت می کنم!
محمدعلی رجبی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی حبیب الله صادقی و آثار نمایشگاهش بیان کرد: در مقابل آثار حبیب الله صادقی که می ایستیم، به ما حیرت دست می دهد چنان که برای نخستین بار است در مقابل این آثار قرار می گیریم؛ کمااینکه من همه آثارش را دیده ام اما باز وقتی آثاری از او می بینم احساس می کنم نخستین بار است که آنها را می بینم و با عوالم آن آشنا می شوم. این مساله بدین سبب است که این بزرگوار از خودش گذشته بود و خودش را محور قرار نمی داد و آرمان هایش که دائماً در تجلی بود، محور کارش بودند.
وی اشاره کرد: حبیب الله صادقی آثاری را با جریان انقلاب خلق می کرد به این علت آثارش، آثاری جاودانه هستند چونکه حقیقت انقلاب جاودانه است و حبیب الله صادقی نیز خودش را با تاریخ انقلاب عجین کرد. باید سال ها درباره ی معرفت هنری و آثار زنده یاد صادقی صحبت کرد تا کلاس درسی برای تجربه نسل جدید ایجاد شود.
ادای دینی به عمو با خلق یک پرتره
کامیار صادقی هنرمند نقاش و برادرزاده زنده یاد حبیب الله صادقی که یک اثر از ایشان در آغاز ورودی نمایشگاه «آوای بی پایان» روی دیوار است، درباره ی این اثر پرتره از زنده یاد صادقی و زمان خلق آن به خبرنگار مهر اظهار داشت: زمانی که حبیب الله صادقی درگذشت، مسئولان حوزه هنری تصمیم گرفتند برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره او، نمایشگاهی به مناسبت چهلمین روز درگذشتش برگزار کنند که آثار آن با نگاهی به آثار حبیب الله صادقی خلق شده باشند اما زمان آن نمایشگاه به مراسم چهلم نرسید. در هر حال، یکسری از هنرمندان آثاری با موضوع حبیب الله صادقی خلق کردند که من هم یکی از آنها بودم و این پرتره را با حال و هوای کاری هنرمند ترسیم کردم. در حقیقت من با خودم فکر کردم چطور می توانم ادای دینی به عمویم کنم که بهترین قالب را ترسیم و پرتره ای از او یافتم که در کنارش نیز از المان ها و فضاهایی که وی در آثارش استفاده می کرد، بهره گرفتم.
وی در آخر درباره ی فضا و خاصیت های آثار این نمایشگاه که خیلی از آنها اتودهای پیش از اجرای آثار هنرمند هستند، عنوان کرد: من این آثاری را که شما می فرمایید، از اجرای اصلی تابلوهایش نیز قوی تر می دانم و دارای انرژی بیشتر نسبت به تابلوهای اصلی هستند. همچنین، این آثار را واجد خاصیت هایی چون رهایی، توان تکنیکی بالا، قدرت طراحی خوب، شناخت و تسلطش به هر متریال می دانم.
علاقه مندان برای بازدید از نمایشگاه «آوای بی پایان» می توانند از ۲۴ فروردین تا سوم اردیبهشت ۱۴۰۴، روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ به آدرس حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ مراجعه نمایند.
منبع: ال مور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳