در گفت وگو با ال مور تشریح شد
گذر از قله موج هفتم کرونا
به گزارش ال مور، عضو کمیته ی علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن اشاره به گذر از قله موج هفتم کرونا، اظهار داشت: البته هنوز موج هفتم به اتمام نرسیده است، اما به نظر می آید از پیک یا قله این موج بیماری گذر کرده و دیگر شاهد روند کاهشی کرونا در کشور باشیم.
دکتر محمد وجگانی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به این که درحال عبور از موج جدید کرونا هستیم، اظهار داشت: بر مبنای تعداد مراجعین، کاهش موارد ابتلا، مرگ و میر و کاهش تعداد شهرهای قرمز، به نظر می آید ما قله موج هفتم را رد کرده باشیم.
وی ادامه داد: البته نکته مهم اینست که موج هفتم به اتمام نرسیده است؛ اما به نظر می آید از پیک یا قله بیماری گذر کرده و دیگر شاهد روند کاهشی کرونا در کشور باشیم.
او در رابطه با پیشبینی از شرایط روزهای آتی کرونا در کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها نگرانی ما واکسیناسیون دزهای یادآور است که مردم خیلی این مورد را جدی نمی گیرند و این در شرایطی است که بعد از گذشت شش ماه از تزریق دز قبلی، تزریق مجدد واکسن بخصوص در افراد بالای ۵۰ سال ضروری و کمک کننده است.
وی ادامه داد: در واقع تزریق واکسن حاشیه امنی بوجود می آورد اما آمار واکسیناسیون حتی نسبت به یک ماه قبل کاسته شده است و این یک خطر است. مردم باید بدانند ما از رفتار ویروس در امان نیستیم و هر لحظه امکان دارد با سویه ای جدید و سخت مواجه شویم. البته حتی این احتمال هم وجود دارد که یکی از سویه های خطرناک قبلی مانند دلتا باردیگر فراگیر شود. در چنین شرایطی که سطح ایمنی جامعه کاسته شده است، یکی از مهم ترین راهکار ها تزریق واکسن کووید۱۹ است.
این عضو کمیته ی علمی کشوری مقابله با کرونا افزود: احتمال موج هشتم کرونا هم وجود دارد، اما زمان وقوع آن فعلاً قابل پیشبینی نیست. از طرفی اگر قرار باشد هنوز زیرسویه های امیکرون موج آفرینی کنند تاحدودی دغدغه ما نسبت به سایر سویه ها کمتر خواهد بود چونکه تا حدی با آنها آشنا شدیم اما در سایه تکمیل واکسیناسیون میتوان نگاه مطمئن تری نسبت به آینده داشت.
او در رابطه با تشکیل کلینیک های پسا کرونا برای مقابله با عوارض بلندمدت مبتلا شدن به کووید۱۹، خاطرنشان کرد: کارگروه ویژه ای در این حوزه در کمیته ی علمی تشکیل شده است تا تمام عوارض کرونا مانند عوارض نورولوژیک، روانپزشکی، تاثیرات روی ارگان های مختلف، معلولیت اعضا و... بررسی شود، اما هنوز به جمع بندی دقیقی نرسیده ایم.
وی در خاتمه بیان نمود: بعد از گذشت مناسبت ها و تجمعات مختلف در ایام اخیر باید منتظر باشیم تا روند بیماری را رصد نماییم. مبحث حائز اهمیت بعدی راهپیمایی اربعین است که عزیزانی که قصد این سفر را دارند می بایست واکسیناسیون خویش را تکمیل کنند؛ این مورد یک وظیفه انسانی و اخلاقی است تا فردی سبب انتشار بیماری به دیگران نشود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست