درمان های خانگی آنفلوآنزا

درمان های خانگی آنفلوآنزا ال مور: بیماری آنفلوآنزا بطور کلی بیماری خفیف تا متوسطی شمرده می شود. بر این اساس در صورت مبتلاشدن به آن می توان این بیماری را با یکسری درمان های خانگی مورد درمان قرار داد.



به گزارش ال مور به نقل از ایسنا، هرچند که بیماری آنفلوآنزا در بعضی موارد می تواند کشنده باشد، اما بطور کلی بیماری خفیف تا متوسطی به حساب می آید. بر این اساس در صورت مبتلاشدن به آنفلوآنزای خفیف تا متوسط می توان آنرا با یکسری درمان های خانگی مورد درمان قرار داد.

برای درمان و کنترل بیماری آنفلوآنزا باید یکسری نکات را در نظر بگیرید:

- پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع بیماریهای ویروسی یک اصل است، اما پس از هفته اول بیماری در صورت بروز عوارض میکروبی ممکنست با نظر پزشک تجویز شود.

- مصرف مایعات کافی

- داشتن خواب کافی

- پرهیز از استرس

- داشتن تغذیه مناسب شامل مصرف میوه جات و سبزیجات قرمز و نارنجی مانند هویج، چغندر، مرکبات و...

- گرم و مرطوب نگه داشتن محل استراحت بیمار

- در زنان باردار، سالمندان، افراد دارای بیماریهای زمینه ای مزمن و افراد دارای نقص سیستم ایمنی در ۴۸ ساعت اول شروع علائم آنفلوآنزا، با نظر پزشک اسلتامیویر تجویز می شود. این دارو برای کرونا و سایر ویروس های سرماخوردگی کاربرد ندارد.

- آزیترومایسین و سایر آنتی بیوتیک ها نه فقط بر روی آنفلوآنزا و کرونا اثر درمانی ندارند بلکه می توانند با عوارض جسمی ناخواسته نیز همراه باشند.

در زمان مبتلاشدن به بیماریهای تنفسی چه غذایی نخوریم؟

در عین حال در صورت مبتلاشدن به بیماریهای تنفسی مصرف برخی مواد غذایی را شامل شوری و ترشی های محرک مانند خیارشور و سرکه، شیرینی، آجیل و غذاهای چرب، نوشیدنی های محرک مغز و برهم زننده خواب در عصر و شب مانند قهوه، نسکافه و...، مصرف بیش از اندازه ادویه جات و غذاهای گرم یا تند مانند فلفل، دارچین، سیر، زنجبیل را محدود کنید.

در عین حال در صورت مبتلاشدن به بیماریهای تنفسی مصرف مواد غذاهایی مانند خورشت های آبدار یا سوپ جو همراه با شلغم، گشنیز، کاهو، اسفناج، تخم گشنیز، آلوبخارای ملس و کمی زرشک به ویژه در افراد با سابقه‌ی آلرژی تنفسی مفید می باشد. همین طور خوردن سوپ شامل برنج، ماش، جو، هویج، کدو، جعفری، گشنیز، آلوبخارا، بال و گردن پوست کنده‌ی مرغ، روغن زیتون، همراه با زردچوبه و آبِ لیمو یا آب نارنج مفیدست.

همچنین نخودآب شامل نخود، پیاز شیرین، گوشت گوسفند به در افراد سالخورده و ضعیف سفارش می شود. سوپ نخود یا سوپ جو همراه با نخود و مرزه برای تقویت ریه به ویژه در سالمندان مفید است. کسانی که گرفتار بی اشتهایی، ضعف و خستگی هستند، می توانند از سمنو، جوانه‌ی گندم، جوانه‌ی نخود، برگه های شیرین، توت خشک، انجیر، شیربرنج با سیاهدانه و کمی دارچین، شله زرد با خلال بادام و پسته بهره ببرند. همین طور مصرف فندق، گردو، پسته، بادام، نخود و کشمش و مویز به عنوان میان وعده یا تنقلات روزانه مفید است.

هویج آب پز، کدو حلوایی آب پز، شلغم آب پز، به آب پز، در کسانی که ضعف هاضمه و یبوست دارند مفید می باشد. افزودن قدری عسل و اندکی زعفران ساییده به هویج و کدوحلوایی و به آب پز اثرات آنها را تقویت می کند. نوشیدن دمنوش آویشن، شیرین بیان و عناب یک یا دو بار در روز نیز مفید است که شامل یک قاشق غذاخوری برگ آویشن، یک قاشق چای خوری پودر ریشه‌ی شیرین بیان و پنج عدد عناب چنگال زده و سوراخ شده است. البته مادران حامله باید در مصرف این ترکیب احتیاط کنند. همین طور برای کسانی که فشارخون بالا دارند مصرف شیرین بیان بیش از سه تا چهار هفته سفارش نمی گردد. در عین حال مصرف برای کودکان با نصف مقادیر بالا قابل قبول است.

استفاده از بخورهای گیاهی مانند بخور بابونه یا مرزنجوش یا اسطوخودوس در بعضی افراد مفید می باشد. همین طور برخی مواد غذایی در زنان حامله باید با احتیاط مصرف شود مانند آویشن، زعفران، دارچین، رزماری، بابونه
توصیه ها و درمان های خانگی با عنایت به علائم بیماری
سرفه خشک

سرفه خشک در پنج روز اول بیماری از علائم طبیعی آنفلوآنزا و کرونا است، اما چنانچه سرفه ها بیش از ۱۰ روز بطول بیانجامد، می تواند نشانه عوارض این دو بیماری باشد مانند سینوزیت که با نظر پزشک قابل درمان است.

هنگام سرفه ترجیحا در وضعیت نشسته یا نیمه نشسته قرار بگیریم. یک قاشق مرباخوری به دانه در یک لیوان آب جوش، دم شود و هر نیم ساعت دو قاشق غذاخوری از لعاب آن میل شود.

عسل، لیمو، به دانه، دمنوش بنفشه و انجیر نیز سفارش می شود.

سرفه خلط دار

سرفه خلط دار در پنج روز اول بیماری می تواند نشانه التهاب راه های هوایی (برونشیت) ناشی از ویروس آنفلوآنزا یا کرونا باشد و آنتی بیوتیک نیاز ندارد، اما پیدایش سرفه خلط دار در هفته دوم نیاز به مشورت پزشک خانواده دارد.

همچنین پنج عدد عناب نیم کوب با یک قاشق غذاخوری آویشن در ۱.۵ لیوان آب جوشانده شود تا به حجم یک لیوان برسد و هر هشت تا ۱۲ ساعت نصف لیوان مصرف شود.

تب

تب بالا در کودکان زیر ۴ سال ممکنست موجب تشنج شود. بدین سبب والدین در منزل باید تب را به سرعت کنترل کنند. برای کنترل تب می توان از استامینوفن و ایبوپروفن هر هشت ساعت (برای کودکان برمبنای وزن و سن) بهره برد و در موارد شدید می توان هر شش ساعت هم تجویز کرد. بعد از تجویز دارو پاشویه با آب ولرم تا زمان پایین آمدن تب ادامه یابد.

آب سیب، میوه های حاوی پتاسیم نظیر موز، کیوی، پرتقال، طالبی، اسفناج، کدو حلوایی، هویچ و...، مواد پروتئینی شامل دوغ، کشک و تخم مرغ، منابع غذایی حاوی ویتامین A مانند زرده تخم مرغ، لبنیات و کره، میوه های رنگی و سبزی های زرد و سبز نظیر اسفناج، هویج، کدو حلوایی، موز، انگور، خرمالو و...، مواد غذایی غنی از ویتامین C مانند انواع فلفل، سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و سبزی خوردن، گوجه فرنگی، مرکبات و سایر میوه ها و سبزی ها نیز مفید هستند.

ضعف و بیحالی

عسل: مکیدن آهسته یک قاشق مرباخوری عسل یا مخلوط آب و عسل با یا بدون لیموترش، هر دو ساعت یک استکان چنانچه بیمار دیابت نداشته باشد، سفارش می شود.

باید توجه کرد که ضعف و بی حالی شدید پس از روز پنج از بیماری آنفلوآنزا یا کرونا نیاز به مشورت پزشک خانواده دارد.

بدن درد

استامینوفن و ایبوپروفن علاوه بر درمان تب برای تسکین دردهای بدن، سردرد و گلو درد نیز تجویز می شوند.

درمان های خانگی شامل مصرف دمنوش دارچین و عسل است.

سردرد

سردرد خفیف تا متوسط از علائم آنفلوآنزا و کرونا به حساب می آید و با استامینوفن و ایبوپروفن در پنج روز اول تسکین می یابد، اما سردرد شدید نیاز به مشورت پزشک خانواده دارد. در عین حال درمان های خانگی شامل مصرف پودر تخم گشنیز و نبات (به نسبت مساوی به مقدار یک قاشق مرباخوری) بعد از هر وعده غذایی، استشمام گلاب یا روغن یا اسانس گل سرخ است.

گلودرد

- استامینوفن و ایبوپروفن مصرف شود.

- مایعات و سوپ گرم و حریره بادام می تواند مفید باشد.

- آب نبات سرماخوردگی مکیده شود.

- غرغره و خوردن دمنوش گل ختمی (یک قاشق غذاخوری ختمی در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد، روزی سه بار) می تواند مفید باشد.

تهوع و استفراغ

- تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهیم و از مصرف غذا در حجم سنگین خودداری نماییم.

- تکه های میوه خنک یا آب میوه های خنک می تواند مفید باشد.

- بعد از توقف استفراغ، می توانیم کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ، آب سیب مصرف نماییم.

- با گذشت هشت ساعت از قطع شدن استفراغ، می توانیم مصرف غذاهای جامد را شروع نماییم.

- غذای جامد را با یک نوع غذای ساده و در اندازه خیلی کوچک در هر بار شروع نماییم مانند مرغ پخته، سیب زمینی، برنج، تخم مرغ آب پز

اسهال

در تعدادی از افراد اسهال می تواند یکی از علائم آنفلوآنزا یا کرونا باشد و بطور معمول با درمان های خانگی طی سه روز بهبود می یابد و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد. در صورت داشتن اسهال از مصرف غذاهای چرب، سرخ شده، فست فود و سس خودداری نماییم. از مصرف مواد غذایی نفاخ خودداری نماییم. مواد غذایی مانند برنج، پوره سیب زمینی با نعناع و سیر، و موز مصرف نماییم. در طول روز برای جبران کم آبی بدن مایعات خصوصاً آب مصرف نماییم. مصرف شیر در اسهال سفارش نمی شود.

یبوست

یبوست از علائم شایع آنفلوآنزا و کرونا نیست، اما درصورت مصرف ناکافی مایعات می تواند در مبتلایان به آنفلوآنزا ایجاد شود.

درمان های خانگی یبوست شامل مصرف سه تا پنج عدد خیسانده انجیر قبل از هر وعده غذایی، مصرف یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر با یک لیوان آب جوش بامداد ناشتا، روغن زیتون یک قاشق غذاخوری بعد از هر وعده غذایی است.
باورهای نادرست در طب سنتی
بنابر اعلام وزارت بهداشت، باید توجه کرد که باورهایی مانند این که گیاهان دارویی بدون عارضه هستند، مصرف گیاهان دارویی همراه با داروهای شیمیایی مشکلی ایجاد نمی کند، طب سنتی به تنهایی می تواند همه بیماریها را درمان کند، مصرف زیاد خوراکی های گرم مانند سیر و زنجبیل مانع مبتلاشدن به عفونت ویروسی می شود و هرچه بیشتر مصرف شوند بهتر است، حجامت و زالودرمانی در همه افراد در پیشگیری و درمان بیماری مؤثر است، داروهای گیاهی و درمان های طب سنتی را می توان خودسرانه و بدون نظارت پزشک مصرف کرد و دود دادن محیط در پیش گیری از آلودگی به ویروس برای همه مؤثر است و... نادرست هستند.





منبع:

1401/08/22
08:28:57
0.0 / 5
584
تگهای خبر: ایمنی , برند , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس