هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛
از نمایش آثار رضا بابک تا معارفه مدیری که اقتصاد هنر را سامان می دهد
ال مور: ال مور: در هفته ای که گذشت، آیدین مهدی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی معارفه شد، همین طور چهره های ماندگار هنر انقلاب مورد تجلیل قرار گرفتند و نمایشگاه نقاشی های رضا بابک نیز راه اندازی شد.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود. در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم. هرچند جمعه ها روز تعطیل شمرده می شود اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و کارهای اخیر خودرا در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به سبب تعطیل بودن بیشتر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همین طور برخی نمایشگاه ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت. افتتاح نمایشگاه نقاشی های رضا بابک در هفته ای که گذشت، نمایشگاه نقاشی های رضا بابک با عنوان «با بابک» به همت ارغوان بروجنی و شهرام عظیمی در گالری ثالث راه اندازی شد. این نمایشگاه برگزیده ای از نقاشی های رضا بابک در ضمن چند سال اخیر است.
در توضیح این نمایشگاه آمده است: «رضا بابک سال هاست در کنار بازیگری به نقاشی مشغول می باشد. نقاشی هایش قرابتی با بازیگری اش دارند و همچون نقش های ماندگارش در سینما شاعرانه و لطیف و دلنشین هستند. وی در نقاشی هایش به کودکانه هایی از ناخودآگاه خود دست یافته است که بی واسطه و صیقل نخورده هستند. بدین جهت نمایشی از درونیات خاطرات و هیجانات نقاش هستند.» رضا بابک درباره ی نقاشی هایش می گوید: سالیان زیادی است که نقاشی می کشم، از قبل از انقلاب به نقاشی کشیدن مشغول بودم ولی گاهی بین کارهایم فاصله زمانی می افتاد. پس از انقلاب بطور جدی تر به نقاشی مشغول شدم و کار را با آبرنگ شروع کردم و یادم است که در اوایل انقلاب سال هایی که تئاتر و فیلم بازی نمی کردم، نقاشی کشیدن موجب ایجاد تخلیه احساس و انرژی بود و جای خالی بازی کردن در تئاتر را برای من پر می کرد. این دومین نمایشگاه انفرادی نقاشی رضا بابک است. پیش تر نمایشگاهی از آثارش با نام «زنگ نقاشی» در سال ۱۳۷۹ در گالری سکو برگزار شده بود. معارفه مدیرکل جدید مرکز هنرهای تجسمی مراسم معارفه مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور معاون امور هنری، مدیران هنرهای تجسمی بخش های مختلف و برخی از مدیران انجمن های صنفی عرصه هنرهای تجسمی اجرا شد. نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، بحث «اقتصاد هنر» را از اولویت های معاونت مطبوع خود برشمرد و بر مطالبی چون استفاده از ظرفیتهای موجود و غیرفعال در هنرهای تجسمی، بازگرداندن هنرمندان، تعامل بیشتر و ترمیم رابطه بین معاونت و هنرمندان، استفاده کافی از شبکه ارتباطات و سرمایه اجتماعی، نقش موثر اصناف در توسعه کارهای هنری و تأکید دولت برای گسترده شده فعالیت اصناف و عدالت فرهنگی و مرکززدایی تأکید نمود. تجلیل از پیشکسوتان تجسمی به عنوان چهره های ماندگار هنر انقلاب و درخواست چلیپا یازدهمین «هفته هنر انقلاب»، در آخرین روز از فروردین ۱۴۰۴ با معرفی «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» پایان یافت که در این مراسم، کارن همایونفر برای آفرینش آلبوم موثر «سیدالامه» در رثای شهید نصرالله به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی و تجلیل شد.
در این مراسم، از هنرمندانی که در شصتمین بینال هنر ونیز با موضوع «کودکان غزه» اثر ارائه کردند، تجلیل شد. کاظم چلیپا برای اثر «خانه ای که یک در دارد و دو پنجره»، مصطفی گودرزی برای اثر «شهیدی که شهیدی را حمل می کند»، مرتضی اسدی برای اثر «جز قلبش چیزی نیافتند»، غلامعلی طاهری برای اثر «آنجا که نگاه پایان می گیرد» و عبدالحمید قدیریان برای اثر «سلام خدا بر فرزند شهیدت» این جایزه را دریافت نمودند. همین طور از امیر عبدالحسینی نمایشگاه گردان و مسئول پاویون ایران در ونیز، محمد خراسانی زاده رییس غرفه ایران در بینال ونیز و شعیب حسینی تقدیر به عمل آمد. جایزه چهره بین المللی هنر مقاومت به کمال شرف هنرمند کارتونیست و کاریکاتوریست اهل یمن تعلق گرفت. کمال شرف نزدیک به ۵۰۰ اثر بعد از «طوفان الاقصی» خلق کرد و به تنهایی نقش پیوست هنری حماسی در یمن را ایفا می کند. در بخش اهدای جایزه «چهره ماندگار هنر انقلاب»، از کاظم چلیپا هنرمند نقاش پیشکسوت نیز تجلیل شد. کاظم چلیپا نیز در سخنانی عنوان کرد: خیلی به خانه هنر انقلاب خوش آمدید؛ ما در زمان انقلاب روی این صحنه با بچه هایی که اینجا جمع شده بودیم نماز جماعت می خواندیم و نگهبانی می دادیم چونکه برخی جریانات قصد تخریب اینجا را داشتند. همه این اتفاقات به سبب حضور حضرت سیدالشهداء و شور حسینی بود که انقلاب شد و در ادامه حوزه هنری به سبب رسیدن به شعور حسینی تشکیل شد. وی به دوستان نقاشش زنده یاد حبیب الله صادقی و همین طور حسین خسروجردی اشاره و درخواست کرد: کشور درحال توسعه باید مشکلاتش را حل کند و از تمامی مسئولان و رهبری خواهش می کنم شرایطی فراهم آورند تا این بال قدرتمند انقلاب اسلامی یعنی حسین خسروجردی را به کشور بازگردانند. از مطالبه رهبری برای پخش «روایت فتح» تا دوربینی که شهادت آوینی را گرفت در هفته ای که گذشت، سومین نشست «عکاسنامه» با حضور مرتضی شعبانی عکاس «روایت فتح» پنجشنبه ۲۸ فروردین در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار گردید، مرتضی شعبانی با مرور عکس ها و چهل سال عکاسی خود از دوران دفاع مقدس، بمباران شیمیایی حلبچه، حج هنرمندان، پرتره هایی از شهید آوینی و لحظه انفجار مین و شهادت سید شهیدان اهل قلم و آزادسازی حلب و فوعه و کفریا در سوریه و … به بیان خاطرات و روایتگری پرداخت.
شعبانی در توضیح جزییاتی از ورودش به مجموعه «روایت فتح» عنوان کرد: توسط مهدی همایونفر به «روایت فتح» معرفی شدم اما چون در حوزه عکاسی چیز زیادی بلد نبودم، کارم را با دستیار فیلمبرداری شروع کردم. زمانی دستیار مصطفی دالایی، محمد صدری و قاسم بخشی بودم. با نخستین حقوقم یک دوربین پنتاکس به قیمت سه هزار تومان از خیابان جمهوری خریدم. صحنه شهادت سید مرتضی آوینی هم با همین دوربین ثبت گردید. وی به چگونگی ایجاد باردیگر برنامه «روایت فتح» پس از جنگ، اشاره نمود و اظهار داشت: پس از پایان جنگ، صدا و سیما و جهاد سازندگی به ادامه ساخت برنامه «روایت فتح» و پخش آن تمایل نداشتند، صدا و سیما بیشتر دنبال این بود که مردم را پس از جنگ شاد نگه دارد و کمی از فضای غم انگیز جنگ دور شوند، آنها علناً بیان می کردند ساخت و پخش برنامه های «روایت فتح» برایشان اولویت ندارد، جهاد سازندگی هم می گفت چون شما با بسیجی، نظامی، جنگ و جبهه سر و کار دارید این موضوعات زیاد به ما مربوط نیست و در حقیقت باید سپاه از آن حمایت کند. آن زمان مهدی فریدزاده مدیر شبکه اول صدا و سیما بود و در دیداری که مسئولان صدا و سیما با رهبری داشتند حضور داشت. در همین دیدار رهبری از ایشان می پرسند که «چرا برنامه های «روایت فتح» پخش نمی شود» از اینجا را همایونفر برایم تعریف کرد که گفته شاید حضرت آقا احساساتی شدند و یاد برنامه های «روایت فتح» افتاده و یک سوال عادی پرسیده اند و من از کنار این سوال گذشتم و خیلی پیگیری نکردم. یکی دو ماه بعد، در دیدار بعدی، مجدداً حضرت آقا از مدیر وقت شبکه اول سیما مطالبه می کنند که «چرا برنامه های «روایت فتح» پخش نمی گردد، چه شد، چه جوابی دارید». وی هم می گوید که حتما پیگیری می کند. آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه نمایشگاه «فوگ در سل مینور» در گالری اُ، نمایشگاه «سوی پنهان» و «ضیافت ارغوان» در گالری شیرین، نمایشگاه «هشت روایت از یک کتاب گمشده» در گالری هما، نمایشگاه «آیینه بازی» در گالری ویستا، نمایشگاه «امید آمدن لغتی» در گالری دنا، نمایشگاه «غزلیات باغبانان خاموش» در گالری نیان و نمایشگاهی از آثار پروانه اعتمادی با عنوان «به یاد پروانه» در گالری لیام، همچون نمایشگاه هایی هستند که عصر جمعه ۵ اردیبهشت افتتاح می شوند.
منبع: ال مور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲