گزارش ال مور؛

راه اندازی خادمان ملت

راه اندازی خادمان ملت ال مور: نمایشگاه خادمان ملت که تا 16 تیر ماه در گالری عالی حوزه هنری در معرض دید علاقه مندان قرار دارد، منتخبی از 600 اثر تولید شده در هم آفرینی هنرمندان برای روایت مقام شهدای خدمت است.



به گزارش ال مور به نقل از مهر، نمایشگاه پوستر، نقاشی و عکس «خادمان ملت» عصر یکشنبه ۱۰ تیر ماه در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری راه اندازی شد.
در این نمایشگاه آثاری در رابطه با شهدای خدمت به نمایش درآمده است که این آثار در جریان برنامه هم آفرینی هنرمندان برای روایت مقام شهدای خدمت و برای استقبال از پیکرهای شهدای خدمت برنامه ریزی شده بود که گزارش خبرگزاری مهر با عنوان «پایتخت میزبان «قهرمان ایران» می شود / امام هشتم میهمان تازه دارد» نیز در همین راستا منتشر گردید.
از جمله هنرمندان گرافیست فعالی که در نهضت مردمی پوستر انقلاب حاضر بودند و طرح های گرافیکی و حرف نگاری شان با موضوع شهدای خدمت انتشار یافت، می توان به محمدرضا دوست محمدی، صابر شیخ رضایی، حسین فردوسیان، سیدمحمدرضا میری، امیرعلی واحدی، سجاد تیموری، سیدجواد رضوی، محمد افراز، سجاد دشت بان، حمید قربان پور، سعید کریمی، مرتضی علیشاهی، محسن گل آرایش، محمدرضا خسروانی و سارا نجفی اشاره نمود که نمایشگاه پیش رو منتخبی از این آثار را به معرض نمایش گذاشته است.

نمایش لحظات روحانی و هنرمندانه در «خادمان ملت»
محمد زرویی سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره ی نمایشگاه «خادمان ملت» توضیح داد: هنرمندان به مناسبت شب میلاد امام رضا مقابل السلام در حرم رضوی میهمان بودند و به خلق اثر می پرداختند که خبر تلخ سقوط بالگرد رسید اما دوستان همان شب کار کردند به این امید که خبرهای خوب سلامتی ایشان بیاید که اگر توجه کنید برخی آثار، امیدوارانه هستند. در روز اول و دوم، حدود ۶۰۰ اثر خلق شد و در کل کشور نیز دوستان از هسته های مختلف هنری در قالب عنوان «نهضت مردمی پوستر انقلاب» به تولید اثر پرداختند. همچنین، چندین هنرمند عکاس نیز از مراسم خاکسپاری شهدای خدمت عکاسی کردند.
وی با اشاره به اینکه این آثار برای عرض ارادت هنرمندان به شهدای خدمت خلق شدند، اظهار داشت: نمایشگاه «خادمان ملت» که تا ۱۶ تیر ماه در گالری عالی حوزه هنری برپاست، حاصل منتخبی از آن ۶۰۰ اثر؛ شامل ۵۵ پوستر، ۸ طراحی و نقاشی و ۳۳ عکس از مراسم خاکسپاری شهیدان خدمت است. همچنین، بنا داریم در گالری های مجازی حوزه هنری «نگارستان» آثار را به نمایش بگذاریم. هیأت انتخاب این نمایشگاه نیز مسعود نجابتی، صابر شیخ رضایی و سیدمحمدرضا میری بوده اند.

اما در بخش دیگری از نمایشگاه آثار نقاشی و پرتره هایی از شهدای خدمت در دیوار گالری عالی دیده می شود که کار هنرمندانی چون حسین عصمتی و عبدالحمید قدیریان است. همچنین، در جوار گالری عالی، پرتره ای از شهید رئیسی به معرض نمایش گذاشته شده است که کامیار صادقی آنرا خلق کرده است.
ترسیم حال و هوای روحی شهید رئیسی در یک نقاشی
کامیار صادقی هنرمند نقاش که با یک اثر نقاشی در این نمایشگاه حضور دارد، درباره ی آن به خبرنگار مهر اظهار داشت: عنوان نقاشی من «خادم الرضا» و پرتره ای از شهید رئیسی است اما به جهت اینکه پرتره محض نباشد، اهتمام کردم حال و هوای ذهنی و روحی ایشان را ترسیم کنم بنا بر این در پس زمینه آن از بارگاه حضرت امام رضا (ع) بهره گرفتم و رنگ کار نیز به علت اتفاق تلخ، تیره است و رنگ آسمان نیز به تبع فضای معنوی متشکل از بارگاه و پرنده های حرم، روحانی است.
وی با اشاره به اینکه این اثر طی ۱۰ روز تکمیل شده است، تکنیک آنرا رنگ روغن و اکرلیک در سبک رئال دانست که ردپایی از سوررئال در آن دیده می شود.
صادقی که بیشتر نقاشی هایش، مفهومی است، درباره ی این اثر عنوان کرد: اهتمام می کنم در کارهایم دنبال مفاهیم انسانی، اجتماعی و مذهبی باشم که فقط فقط نقاشی کردن نباشد و ضمن این که از نقاشی لذت می برم، اهتمام می کنم از خاصیت های یک نقاشی معمولی فاصله بگیرم.

وی درباره ی خاصیت خاص نقاشی شهید رئیسی اظهار داشت: سوال سختی است چون من تابحال از نزدیک شهید رئیسی را زیارت نکرده بودم و برای کار هم به ما چند عکس دادند تا از بین آنها برای کارمان انتخاب نماییم که به طور معمول از روی عکس نیز نمی توان قضاوت کرد. من به طور معمول شباهت و وضوح تصویر برایم مهمست و اهتمام می کنم از تجربه های شخصی خودم بهره بگیرم. حسی که این عکس به من می داد، مظلومیت در چهره ایشان بود. صادقی خلق این اثر را یکی از ماموریت های سازمانی خود برشمرد و در مورد علاقه اش به ترسیم پرتره ها اظهار داشت: من بطور معمول در کنار موضوعات دیگر پرتره هم کار می کنم که قسمتی از آنها سفارشی است اما پرتره های عاشورایی هم دارم که بسیار به حال روحی خودم بستگی دارد و به مناسبت خاصی همچون محرم و صفر ربط ندارد و بدنبال بهانه خاصی نیستم. حتی یک دفعه کل تعطیلات دو هفته ای عید را در محل کارم حضور پیدا کردم تا اثری را با موضوع حضرت ابوالفضل (ع) خلق کنم که به جاهای خوبی هم رسید اما به ناگاه حس من تغییر نمود و برای چندسال آن کار را کنار گذاشتم با آنکه در همین مدت عده ای از آن کپی کرده و حتی برای خودشان رونمایی هم گرفتند ولی همین که باردیگر حس و حال مناسبش را پیدا کردم آنرا دست گرفتم و با انجام تغییراتی به تکمیل آن پرداختم که این دفعه هم اتفاقات خوبی رخ داد اما هنوز خودم آن کار را کامل نمی دانم و لازم می دانم که رویش کماکان کار کنم. وی اشاره کرد: من در کارهای مذهبی علاقه به کشیدن چهره ها دارم خصوصاً وقتی در مورد شهدای کربلا و بزرگان دینی کار می کنم، تلاش می کنم کار بسیار مذهبی، روحانی و غیر زمینی باشد و خواص اعتقادی و جوانمردی آنها را به بهترین شکلی به نمایش بگذارم. برای این منظور خیال خودم را در ترسیم این فضاها به شدت دخیل می کنم.
هنرمند عاشق هیچ گاه نقاشی را جایگزین هوش مصنوعی نمی کند
این هنرمند نقاش در آخر در پاسخ به پرسشی درباره ی جایگاه نقاشی پرتره در دوره ای که هوش مصنوعی و عکاسی حضور دارد، اظهار داشت: من خیلی به هوش مصنوعی اشراف ندارم و به کامپیوتر هم مسلط نیستم. به اعتقاد من، عکاسی جای خودش را دارد و در عصر امروز به هوش مصنوعی هم نیاز داریم اما من به عنوان نقاش، هیچ زمان آنرا جایگزین نقاشی نمی کنم، چون روح و احساسی پشت آثاری که با هوش مصنوعی طراحی شده باشند، وجود ندارد. هنرمندی که عاشق باشد هیچ گاه نقاشی با دست را جایگزین تکنولوژی ها نمی نماید.


منبع:

1403/04/11
15:01:13
0.0 / 5
250
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , سلامت , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران عزیز ال مور در مورد این پست
نظر شما در مورد این مطلب ال مور
نام:
ایمیل:
نظر شما:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
Almor
almor.ir - حقوق سایت ال مور محفوظ و متعلق به مالک ال مور است

ال مور

فشن و کالاهای لوکس